Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
PERCHEZITII DOMICILIARE LA PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC SI DE MARE RISC

La data de 30 ianuarie a.c., politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita - Nasaud, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita - Nasaud, au pus in aplicare 5 mandate de perchezitie domiciliara, la persoane cercetate pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si de mare risc  si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive.

 Din actele de urmarire penala a rezultat ca, in perioada 2021 - ianuarie 2024, persoanele cercetate ar fi detinut, comercializat si oferit, cu titlu gratuit, in mod repetat (95 de acte materiale), droguri de risc si mare risc (canabis si cristal 3-CMC), precum si substante cu efect psihoactiv mai multor consumatori din judetul Bistrita - Nasaud.

 In urma perchezitiilor domiciliare, au fost descoperite si ridicate 89 de pungi cu substanta psihoactiva (ADB Butinaca, cunoscuta sub denumirea stradala de chill)  portionata in vederea vanzarii, canabis, seminte de canabis, 3 grindere, un cantar de mare precizie, resturi de tigari cu continut de canabis, telefoane mobile si cartele telefonice, precum si alte mijloace de proba.

 La data de 30 ianuarie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a 3 persoane si masura controlului judiciar fata de o alta.

 In cursul zilei de 31 ianuarie a.c.,  judecatorul  de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bistrita - Nasaud a dispus arestarea preventiva a celor 3 persoane retinute, pentru 30 de zile.

 Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.

Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita - Nasaud.

 Precizam faptul ca, pe parcursul intregului proces penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

0 comentarii1372 vizualizări01 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0