Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Dosare penale pentru soferi depistati in flagrant delict in trafic.

La data de 15 septembrie a.c., politistii din cadrul Compartimentului Rutier Nasaud au oprit in trafic, in Nasaud, pe directia de mers inspre Salva, un autoturism. La volan a fost identificat un barbat de 47 de ani, din Nasaud. Intrucat soferul prezenta halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilotest rezultand valoarea de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior soferul a fost condus la spital in vederea recoltarii de probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continua de politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, Compartiment Rutier, in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

 

La aceeasi data, politistii Compartimentului Rutier Sangeorz-Bai au oprit pentru control un autoturism care se deplasa Drumul Judetean 172D, prin Magura Ilvei. La volan a fost identificat un barbat de 44 ani, din localitate.

 In urma verificarilor desfasurate de catre politisti a reiesit faptul ca acesta are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

 Testarea cu aparatul alcooltest a indicat un rezultat negativ.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai, Compartiment Rutier in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Actiuni pentru siguranta circulatiei pe drumurile publice, desfasurate de politistii cu atributii pe linie rutiera

 Si in acest sfarsit de saptamana, politistii cu atributii pe linie rutiera au desfasurat actiuni preventive, cu accent pe depistarea conducatorilor auto care conduc vehicule sub influenta alcoolului sau a unor substante psihoactive si pun in pericol circulatia pe drumurile publice.

 Astfel, in perioada 16-17 septembrie a.c., patru conducatori auto aflati si influenta unor substante psihoactive au fost depistati in trafic, in flagrant delict, si sunt vizati in cadrul unor dosare penale.

 

Exemplificam: 

La data de 17 septembrie a.c., in jurul orei 01.30, politistii de la Serviciului Rutier au depistat si oprit in trafic, pe Drumul Judetean 172D, un autoturism care circula pe directia Prundu Bargaului spre Colibita si la volanul caruia se afla un barbat de 28 de ani, din Rebrisoara.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru metamfetamina, ulterior fiind condus la spital, unde i s-au  prelevat mostre biologice.

 

****

 

La data de 16 septembrie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud care desfasurau activitati de supraveghere a traficului rutier pe raza localitatii Dumitra, pe Drumul National 17 C, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe directia de deplasare Dumitra-Bistrita.

 La volan a fost identificat un bistritean de 39 de ani, iar in urma testarii DrugTest rezultatul a fost pozitiv pentru canabis si metamfetamina, ulterior fiind condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

 

****

 In seara de 16 septembrie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, in timp ce desfasurau activitati de supraveghere a traficului rutier pe raza localitatii Feldru, au depistat, in flagrant delict, pe un drum comunal din  localitate un autoturism.

 La volan a fost identificat un tanar, de 24 de ani, din Feldru, iar in urma testarii drugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru substantele amfetamina si metamfetamina. Ulterior testarii, tanarul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

 

****

In seara de 16 septembrie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei Orasului Sangeorz-Bai au depistat si oprit pentru control, in orasul Sangeorz-Bai, un autoturism la volanul caruia se afla un tanar de 20 de ani, din oras.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, precum si cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substantele metamfetamina si amfetamina, motiv pentru care acesta a fost condus la sptal pentru recoltarea de probe biologice.

In toate cele 4 cazuri, politistii au intocmit dosare penale, in cadrul carora continua  cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.       

 

 

1,17 mg/l alcool pur in aerul expirat si alte nereguli constatate in cazul unui conducator de moped, depistat in trafic, de politistii Serviciului Rutier

 La data de 16 septembrie a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic si au oprit pentru control un barbat, de 51 de ani, din Tiha Bargaului, care conducea un moped ce nu avea montate placute cu numere de inmatriculare sau inregistrare.

 Mopedul a fost oprit pe Drumul National 17, in localitatea Tiha Bargaului, iar in urma verificarilor, politistii au constatat  faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodata, s-a constatat faptul ca mopedul condus nu era inmatriculat sau inregistrat in circulatie.

 Conducatorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest  rezultatul fiind de 1,17 mg/l, alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat doua mostre biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile in acest caz continua cu privire la savarsirea infractiunilor de punerea in circulatie sau conducerea unui autovehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

Update:

Prin ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita din 16 septembrie a.c.,  s-a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile, fata de cei doi barbati de 31 si 19 ani din Livezile, cercetati pentru comiterea infractiunilor de lovire sau alte violente si tulburarea ordinii si linistii publice.

 

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, in vederea documentarii cauzei sub toate aspectele.

 

0 comentarii2457 vizualizări18 septembrie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0