Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 31 Mai 2023 - 14587
Cercetati pentru fals informatic, retinuti de politistii specializati in investigarea delictelor silvice.

La data de 23 mai a.c., ca urmare a probatoriului administrat intr-un dosar penal, aflat in instrumentarea politistilor Biroului pentru Protectia Fondului Forestier si Piscicol, s-a dispus retinerea, pentru 24 de ore, a doi barbati, de 44, respectiv 26 de ani, ambii din comuna Sant, cercetati pentru fals informatic.

 In fapt, la data de 4 mai a.c., politistii specializati in investigarea delictelor silvice au oprit pentru control, in localitatea Livezile, un ansamblu auto, condus de barbatul de 44 ani. In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca societatea comerciala administrata de tanarul de 26 de ani ar fi emis, in fals, un aviz de insotire a materialului lemnos pentru cantitatea de 4,50 metri cubi de cherestea, insa in interiorul semiremorcii, politistii au descoperit 10 radiatoare din otel, fara a mai fi identificata alta marfa sau materialul lemnos.

Avizul ar fi fost emis cu scopul de a regla diferentele stocurilor scriptice si faptice intre cele doua puncte de lucru ale societatii comerciale in cauza. La aceeasi data, in urma celor constatate, politistii au dispus indisponibilizarea ansamblului auto, precum si a telefoanelor mobile folosite, in vederea instituirii sechestrului asigurator.

Astazi, 24 mai, cei doi au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita care a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile, printre masurile dispuse, cei doi avand si interdictia folosirii aplicatiei SUMAL 2.0. Politistii continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 

 

 

          Depistat in trafic cu mai multe nereguli, vizat in cadrul unui dosar penal

La data de 23 mai a.c., ca urmare a verificarilor efectuate in trafic, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal in care efectueaza cercetari pentru infractiuni la regimul rutier.

Vizat de comiterea faptelor este un barbat, de 32 de ani, din Herina care conducea un moped ce nu avea aplicate placute cu numere de inmatriculare, pe Drumul National 15A, pe raza localitatii de domiciliu.

In urma verificarilor, politistii au constatat ca barbatul nu este posesor de permis de conducere, iar mopedul nu este inmatriculat. Totodata, rezultatul in urma testarii cu aparatul etilotest a fost 0,82 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice pentru determinarea alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal privind infractiunile de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

 

 

        Depistata la volanul unui autoturism, desi avea suspendat dreptul de a conduce

La data 23 mai a.c., politistii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal in care efectueaza cercetari pentru infractiunea de conducere fara permis.

Vizata de comiterea faptei este o femeie, de 31 de ani, din Bistrita Bargaului, care a fost depistata la volanul unui autoturism, desi are suspendat dreptul de a conduce autovehicule. Autoturismul a fost oprit,pentru control, pe Drumul National 17, in Josenii Bargaului.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud.

 

 

          Cercetat pentru conducere cu alcoolemie si conducere fara permis, retinut pentru 24 de ore, de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

La data de 23 mai a.c., in cadrul cercetarilor efectuate si probelor administrate intr-un dosar penal in care sunt efectuate cercetari pentru conducere cu alcoolemie si conducere fara permis, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a unui barbat, de 39 de ani, din Cepari, banuit de comiterea faptelor.

In fapt, la data de 15 mai a.c., acesta a fost oprit in trafic, pentru verificari, iar rezultatul testarii etilotest a fost 1,12 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca barbatul are anulat dreptul de a conduce. Analiza probelor biologice prelevate a indicat o alcoolemie de 2,07 g/l alcool pur in sange.

Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud.

0 comentarii1190 vizualizări24 mai 2023
rss 2.0
rss 2.0