Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 13 Iunie 2024 - 14587
SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII 2023.

"Saptamana Prevenirii Criminalitatii": activitati informativ-preventive de amploare, desfasurate de politistii din Bistrita-Nasaud, pentru siguranta comunitatii.  In perioada 22-26 mai a.c., se deruleaza, la nivel national, evenimentul "Saptamana Prevenirii Criminalitatii", in cadrul caruia vor fi abordate urmatoarele teme: siguranta copiilor, siguranta on-line, prevenirea infractiunilor contra patrimoniului, prevenirea disparitiilor de minori si a plecarilor voluntare de acasa, prevenirea violentei domestice.

 Pe parcursul celor 5 zile de desfasurare a activitatilor, sute de politisti si reprezentanti ai institutiilor publice si private, ai O.N.G.-urilor, dar si colaboratori vor desfasura actiuni structurate pe temele propuse. Scopul acestui demers este acela de a sensibiliza comunitatea in legatura cu importanta prevenirii criminalitatii, necesitatea adoptarii unor masuri de autoprotectie si consecintele asociate comiterii de infractiuni.

 In fiecare zi a "Saptamanii prevenirii criminalitatii" politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii sunt sprijiniti in desfasurarea activitatilor si evenimentelor propuse de catre politisti din cadrul Biroului Siguranta Scolara, Serviciului de Ordine Publica, Serviciului Rutier, Biroului pentru Protectia Animalelor, Serviciului Criminalistic, dar si din cadrul politiilor municipala si orasenesti si ai sectiilor de politie rurala.

 In functie de tema fiecarei zile, activitatile propuse vor fi organizate sub forma unor seminarii preventive, ateliere interactive, dezbateri, precum si intalniri cu grupurile tinta.

 

 

 

Astazi, 22 mai, politistii de la Prevenirea Criminalitatii, Siguranta Scolara, Ordine Publica si Rutiera au desfasurat activitati preventive, cu elevii din clasele primare ale Liceului Crestin Logos.

 Politistii au repetat cu cei mici regulile ce tin de siguranta lor si le-au reamintit cat de important este sa le respecte, pentru a nu fi implicati in evenimente nedorite. Intrucat vremea frumoasa ne invita pe toti la plimbari in aer liber, cu rolele sau bicicleta, politistii le-au explicat  unde o pot face in siguranta si cum trebuie sa fie echipati. Sfaturile lor au vizat si modul in care cei mici se comporta in mediul on-line, dar si ce au de facut pentru a nu se pierde in zone aglomerate.

 

0 comentarii2779 vizualizări22 mai 2023
rss 2.0
rss 2.0