Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Iulie 2024 - 14587
ACTIUNI CU EFECTIVE MARITE, PENTRU UN SFARSIT DE SAPTAMANA IN SIGURANTA.

Pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si preintampinarea unor evenimente nedorite, in acest sfarsit de saptamana au fost desfasurate actiuni in sistem integrat, la care au participat politisti de la mai multe structuri operative. In intervalul 19-21 mai a.c., pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica in contextul unor evenimente organizate pe raza judetului, dar si pentru prevenirea unor evenimente nedorite si accidentelor rutiere, politistii de la ordine publica si rutiera au actionat in tot judetul cu efective marite. Totodata, la actiunile desfasurate au participat si politisti de la investigatii criminale, economic, actiuni speciale, dar si jandarmi.

 

Astfel, in orasul Nasaud, la evenimentul "Maialul elevilor nasaudeni" si in Sangeorz-Bai- Cormaia, la Festivalul Regional "Sarbatoarea Strabunilor - Masura Laptelui", politistii de la structurile de ordine publica, rutiera si sectiile de politie rurala au actionat impreuna cu jandarmi pentru prevenirea faptelor antisociale, nefiind inregistrate evenimente negative.

 

Totodata, in noaptea de 20/21 mai a.c., politistii Serviciului Rutier si de la celelalte structuri rutiere au actionat, pe raza intregului judet, pentru depistarea conducatorilor auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive. Astfel, au fost efectuate 48 de testari etilotest si drugtest, iar pentru neregulile rutiere constatate, au fost aplicate 51 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de 12.125 de lei si au fost retinute 6 permise de conducere, dintre care unul pentru conducere cu alcoolemie.

 

In noaptea de 21 mai a.c., in intervalul 01.00-04.00, Politia Municipiului Bistrita, serviciile de Investigatii Criminale, Ordine Publica si Actiuni Speciale au actionat in municipiul Bistrita pentru prevenirea si combaterea consumului de droguri, a infractiunilor cu violenta si la regimul rutier. In acest sens, au fost verificate 54 de persoane si 16 autoturisme si au fost efectuate 2 testari drugtest.

 

La aceeasi data, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului si cei de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica, in zona unor localuri publice si au efectuat controale in trafic. Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 21 de sanctiuni in valoare totala de 4.050 lei, dintre care 9 conform Legii 61/1991, 2 conform OUG 28/1999 si 10 la regimul rutier.

 

In data de 21 mai a.c., politistii din Beclean au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, iar in intervalul orar 15.00-18.00, au oprit pentru control 32 de autovehicule si au legitimat 39 de persoane. Pentru neregulile constatate, au aplicat 28 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de 6.090 lei, majoritatea la regimul rutier. Cinci dintre contravenienti au fost biciclisti.

 

In cadrul actiunilor desfasurate in acest sfarsit de saptamana, politistii au constatat, in flagrant delict, infractiuni pentru care s-au sesizat din oficiu si au intocmit dosare penale.

 

Infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant delict, in urma controalelor efectuate de politisti, in acest sfarsit de saptamana

 

La data de 19 mai a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe Drumul Judetean 173, in localitatea Pinticu, un autoturism care se deplasa din directia Pinticu spre Teaca.

 

La volan a fost identificat un barbat, de 65 de ani, din Ocnita, iar in urma testarii cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul a fost 0,81 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea determinarii alcoolemie, in cauza fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 21 mai a.c., in jurul orei 05.00, politistii Serviciului Rutier au intervenit pentru efectuarea de cercetari in cazul unui accident rutier, produs in localitatea Sintereag-Gara.

 

Au fost implicate un autoturism, condus de un tanar, de 23 de ani, din Sintereag-Gara si o autoutilitara cu remorca, condusa de un tanar de 27 de ani, din judetul Neamt. Accidentul s-a soldat cu ranirea conducatorului auto de 23 de ani si a doi pasageri din autoturismul condus de acesta, toti transportati la spital.

 

Conducatorii auto implicati au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,71 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul tanarului de 23 de ani si negativ in cazul soferului din Neamt. A fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

****

 

La data de 21 mai a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au intocmit un dosar penal in care efectueaza cercetari pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

Vizat de comiterea faptei este un barbat, de 59 de ani, din Bistrita, implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Acesta a fost depistat de jandarmii Postului de Jandarmi Montan Colibita, la scurt timp dupa producerea accidentului. Intrucat emana halena alcoolica, a fost solicitata interventia politistilor.

 

La fata locului, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodata, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 1,12 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru determinarea alcoolemiei.

 

***

La data de 21 mai a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au depistat si oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe Drumul Judetean 172 din localitatea Lechinta.

 

La volan a fost identificat un tanar de 24 de ani, din Lechinta, iar in urma testarii etilotest, rezultatul a fost pozitiv, respectiv 0,53 mg/l alcool in aerul expirat. Ulterior, la spital, i-au fost recoltate probe biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

 

In cauza, politistii au intocmit dosar pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si continua cercetarile.

 

***

La data de 21 mai a.c., pe raza localitatii Nepos, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat un barbat, de 55 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, desi acesta nu detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule.

 

In urma celor constatate, politistii s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal, in cadrul caruia continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 21 mai a.c., pe un drum comunal din Cepari, politistii au depistat un localnic de 43 de ani care conducea un autoturism, desi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

 

 

0 comentarii2828 vizualizări22 mai 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0