Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Iulie 2024 - 14587
PREGATIRE PROFESIONALA A NOILOR POLITISTI.

Cei sase absolventi ai scolilor de agenti de politie, repartizati la inceputul lunii aprilie la I.P.J. Bistrita-Nasaud, au participat la un program de pregatire, pentru dezvoltarea tuturor deprinderilor necesare in noua lor meserie.

Zilnic, in activitatea de politie apar noi provocari, situatii inedite, riscante, iar implicarea acestora se impune sa fie una optima, directionata spre gestionarea eficienta a riscului cu care se confrunta.

Astfel, pentru a fi pregatiti sa intervina in orice situatie, in perioada 24 aprilie-12 mai a.c., sub coordonarea Biroului Pregatire Profesionala Bistrita-Nasaud s-a organizat un stagiu de pregatire pentru cei 6 politisti absolventi ai scolilor de agenti de politie.

Teoria a fost imbinata cu experienta, in sesiuni sustinute de ofiteri specialisti pe diferite domenii (ordine publica, investigatii criminale, politie rutiera, criminalistic, protectia datelor cu caracter personal, informatii clasificate, tragere cu armamentul, tactica politieneasca etc). Totodata, cunostintele au fost consolidate si completate cu activitati practice la diferite structuri, sub indrumarea unor politisti cu experienta.

In acest mod, tinerii politisti au fost pregatiti pentru fazele interventiei, respectiv confruntare, imobilizare si aplicarea masurilor de control, dupa diferite scenarii cu care s-ar putea confrunta in realitate, astfel incat sa fie familiarizati cu diferite situatii de interventie.

Totodata, acestia au participat la o sesiune de instruire pentru acordarea primului ajutor, sustinuta de catre personalul S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud.

Pentru asigurarea unei interventii rapide si eficiente, tinerii politisti au fost instruiti din punctul de vedere al folosirii armamentului, mijloacelor din dotarea politistilor, dar si cu privire la modul de conducere al autospecialelor in regim prioritar.

Pregatirea tinerilor politisti va continua in urmatoarele 6 luni de tutela, ca etapa a parcursului formarii initiale, sub coordonarea Biroului Pregatire Profesionala.

0 comentarii2625 vizualizări19 mai 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0