Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Banuit de furt, acces ilegal la un sistem informatic si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, retinut de politisti.

La data de 18 mai a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigatii Criminale, politistii au pus in aplicare un mandat de perchezitie domiciliara, la locuinta unui barbat, de 45 de ani, din Prundu Bargaului. Acesta este banuit de comiterea infractiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos.

 Din investigatiile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, in data de 18 martie a.c., in timp ce se afla pe raza localitatii de domiciliu, barbatul de 45 de ani i-ar fi sustras unei persoane varstnice un portmoneu ce continea un card bancar si PIN-ul aferent, actul de identitate si alte bunuri. Ulterior, acesta ar fi efectuat 10 operatiuni de retragere numerar de la diverse bancomate aflate pe raza localitatii Prundu Bargaului, dar si din municipiul Bistrita. Prejudiciul cauzat prin comiterea infractiunilor este de 4.600 lei.

 La perchezitie, politistii au descoperit si ridicat in vederea continuarii cercetarilor mai multe obiecte si documente relevante pentru cauza, respectiv: portmonee, carduri bancare si acte de identitate ale altor persoane.

 Barbatul de 45 de ani a fost condus la sediul Politiei, iar dupa audieri a fost retinut pentru 24 de ore. In prezent, acesta se afla in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, urmand ca in cursul zilei de astazi, 19 mai, sa fie prezentat magistratilor, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. 

Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre Serviciul de Investigatii Criminale, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

 

.

 

Politistii specializati in instrumentarea unor astfel de cazuri va recomanda sa memorati numarul personal de identificare (PIN), sa nu-l notati si sa nu-l pastrati in portofel sau langa card!

 Totodata, in caz de pierdere sau de furt al cardului, anuntati imediat institutia financiara emitenta;

  • Acoperiti ecranul si tastatura ATM-ului, pentru ca alta persoana care asteapta in spatele dumneavoastra sa nu va poata vedea PIN-ul sau suma tranzactionata;

  • Imediat dupa efectuarea operatiunii, puneti banii, cardul si chitanta intr-un loc sigur;

  • Cand folositi un ATM din interiorul unei banci care cere folosirea cardului pentru a deschide usa, nu lasati persoane straine sa intre dupa dumneavoastra;

  • Daca observati ceva sau pe cineva suspect, anulati tranzactia si plecati imediat, iar daca va urmareste cineva dupa efectuarea unei tranzactii, mergeti catre un loc aglomerat, bine iluminat si sunati la politie!

 

 

 

 

DrugTest pozitiv in cazul unui tanar din Ciceu-Giurgesti, oprit pentru verificari, de politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares

 In data de 18 mai a.c., pe Drumul Judetean 170, in localitatea Ciceu-Giurgesti, a fost depistat in trafic si oprit pentru control un autoturism, condus de un tanar de 23 ani, din localitate.

 In urma verificarilor efectuate, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. In urma testarii cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv la metamfetamina, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, fiind continuate cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara permis de conducere si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta unor substante psihoactive.

 

 

 

Masuri dispuse de politistii Sectiei 7 Politie Sangeorz-Bai, in urma interventiei la un caz de violenta in familie

 In seara de 18 mai a.c., politistii de la Sectia 7 Politie Sangeorz-Bai, aflati in serviciul de patrulare pe raza de competenta, au intervenit la un caz de violenta in familie, sesizat prin 112.

 La fata locului, s-a constatat faptul ca, pe fondul consumului de bauturi alcoolice si a unor neintelegeri, un barbat, de 43 de ani, din Ilva Mica, ar fi lovit-o pe concubina sa, in varsta de 37 de ani, cu care acesta locuia. Echipajele medicale i-au acordat ingrijiri medicale femeii care a refuzat transportul catre o unitate spitaliceasca.

 In urma celor constatate si aplicarii formularului de risc, politistii au emis pe numele barbatului un ordin de protectie provizoriu. Totodata, in cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, sub aspectul comiterii infractiunii de violenta in familie.

 

0 comentarii2506 vizualizări19 mai 2023
rss 2.0
rss 2.0