Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 31 Mai 2023 - 14587
Autoturism urmarit international, depistat de politistii din Bistrita-Nasaud.

La data de 17 martie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au depistat si indisponibilizat un autoturism care figura ca fiind sustras din anul 2020.

 Autoturismul se afla in posesia unui barbat care a fost imputernicit de catre proprietar, un barbat in varsta de 53 de ani, din Bistrita, sa se ocupe de inmatricularea autoturismului.

 In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca autoturismul in valoare de aproximativ 20.000 de euro este urmarit international,  din luna mai 2020,  fiind cautat de catre autoritatile din Marea Britanie.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre Serviciul de Investigatii Criminale, sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire.

 

 

          Fara permis, depistata la volanul unui autoturism, de politistii Serviciului Rutier

 La data de 17 martie a.c., pe Drumul National 17, in Prundu Bargaului, politistii Serviciului Rutier au depistat si oprit pentru control, un autoturism, condus de o femeie, de 32 de ani, din Bistrita-Bargaului.

 Conducatoarea auto a declarat faptul ca nu are asupra sa permisul de conducere insa, in urma verificarilor, politistii au constatat ca femeia nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. A fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 

          Interventii si masuri dispuse de politisti, in cazuri de violenta in familie

 La data de 17 martie a.c., in urma unei interventii, politistii Biroului de Ordine Publica Bistrita au emis un ordin de protectie provizoriu si au intocmit un dosar penal pentru violenta in familie si amenintare.

 Ordinul de protectie a fost emis pe numele unui barbat de 31, din Bistrita, care in timp ce se afla in locuinta comuna, din municipiul Bistrita, din cauza unor neintelegeri, si-ar fi agresat si amenintat sotia, o tanara de 24 de ani.

 In cauza a fost emis ordin de protectie provizoriu, iar politistii de la Ordine Publica continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

***

 

La data de 19 martie a.c., politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita, Biroul de Ordine Publica au fost solicitati sa intervina pentru aplanarea unui conflict in interiorul unei familii.

 Din primele informatii a reiesit faptul ca un barbat de 38 de ani, din Bistrita si-ar fi agresat atat fizic cat si verbal sotia.

 In urma interventiei politistilor a fost emis un ordin de protectie provizoriu impotriva barbatului, fiind totodata intocmit un dosar de cercetare penala.

 

 

          Fara permis, depistat in trafic, de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

 La data de 17 martie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control, pe o strada din Nepos, un autoturism inmatriculat in judetul Cluj.

 La volan a fost identificat un barbat de 30 de ani, din Feldru, care a declarat ca nu are asupra sa documentele solicitate pentru control. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul are suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice. Totodata, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate cu privire la comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

          Actiuni in sistem integrat, pentru prevenirea delictelor silvice si a braconajului piscicol.

 Material lemnos fara documente legale, in valoare de aproape 13.000 de lei, confiscat de politisti

 In perioada 17-18 martie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica Bistrita-Nasaud, in colaborare cu jandarmi, specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj, ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor si lucratori din cadrul ocoalelor silvice de regim  au actionat pentru prevenirea delictelor silvice si braconajului piscicol, pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 Actiunile au urmarit combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos,  sens in care au fost oprite in trafic, pentru control, 78  de autoturisme, dintre care 21 de transporturi de material lemnos. De asemenea, au mai fost legitimate peste 100 de persoane.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 33 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 17.800 lei. Dintre acestea, 9 sanctiuni, in valoare de 12.000 lei, au fost aplicate pentru nereguli la regimul silvic, conform Legii 171/2010. Totodata, au mai fost aplicate 24 sanctiuni, in valoare de 5800 lei, pentru nereguli la regimul rutier, conform O.U.G. 195/2002. Ca masura complementara, a fost dispusa ridicarea in vederea confiscarii a cantitatii de 36,59 metri cubi de material lemnos, fara documente legale, in valoare de 12.948 lei.

 Pentru verificarea modului de respectare a legislatiei din domeniul pescuitului sportiv, a fost constituita o echipa mixta, formata din politisti, jandarmi si inspectori din cadrul Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Bistrita-Nasaud. Astfel, au fost efectuate controale pe lacul Colibita, fiind verificati mai multi pescari, fara a se constata nereguli.

 

Sofer depistat sub influenta alcoolului de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita

 La data de 19 martie a.c., pe Drumul Judetean 154, in Barla, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit pentru control un autoturism condus de un barbat de 39 de ani, din localitate.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a soferului a reiesit faptul ca acesta se afla sub influenta alcoolului, rezultatul indicat de aparatul etilotest fiind de 0,44 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, urmand sa fie stabilita alcoolemia.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

Autoturism cu numere false depistat in flagrant delict

 In data de 19 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au efectuat activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe Drumul Judetean 172, prin Prundu Bargaului.

 A fost oprit pentru control un autoturism, fiind identificat soferul in persoana unui barbat de 29 de ani, din Prundu Bargaului.

 In urma verificarilor efectuate cu privire la autoturismul condus de acesta a rezultat faptul ca numerele de inmatriculare aplicate pe autoturism apartin unui alt autoturism.

 In consecinta, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au intocmit un dosar penal cu privire la infractiunile de punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul cu numere false.

0 comentarii2296 vizualizări20 martie 2023
rss 2.0
rss 2.0