Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
UN PLUS DE SIGURANTA LA SCOALA.

Copii, voua va place sa va jucati? Raspunsul la aceasta intrebare, adresata de politisti, elevilor care invata la Scoala Gimnaziala "Artemiu Publiu Alexi" din Sangeorz-Bai a fost clar, afirmativ, ferm si fooarte raspicat: DAAAA!  A fost si raspunsul asteptat de politistii de la Prevenire si Rutiera care le-au pregatit elevilor claselor pregatitoare - a-IV-a, un joc prin care sa-si consolideze cunostintele de circulatie.

 

 Asadar, dupa ce au repetat semnificatia semnelor rutiere, elevii impreuna cu politistii au "plecat" pe jos, dar si cu bicicleta sau trotineta, intr-o excursie virtuala, in care au avut de depasit "obstacole" sub forma unor statii de autobuz, semafoare, semne de circulatie sau treceri pentru pietoni. Drept rasplata, cei mici au fost invitati sa se joace "de-a politistii" si sa exploreze autospeciala de Politie.

 Joaca a continuat in sala de clasa, unde elevii claselor a III-a si a-IV-a au fost provocati de politisti sa devina eroii internetului, sa cunoasca si mai ales sa aplice reguli care sa-i tina departe de pericolele din mediul on-line.

 Tot astazi, elevii claselor V-VIII au aflat raspunsuri la intrebari precum: In ce an s-a nascut internetul? Care sunt sursele corecte de informare? Cum gestionam violenta? Raspund minorii penal? Ce sunt drogurile legale/ilegale? Ce contin si care sunt riscurile consumului acestor substante? Temele dezbatute de politistii de la Siguranta Scolara si specialistii de la Agentia Nationala Antidrog au fost de interes pentru tinerii care, dupa ce au primit raspunsurile cautate, explicatii si clarificari au mai primit astazi o recomandare clara: "Sa spuna NU violentei si drogurilor de orice fel!"

 Activitatile de astazi, 14 martie, s-au desfasurat in cadrul proiectului preventiv "Un plus de siguranta la scoala", derulat de catre politistii Biroului Siguranta Scolara, Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Serviciului  Rutier, impreuna cu specialisti din cadrul Agentiei Nationale Antidrog, Inspectoratului Scolar Judetean si Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bistrita-Nasaud. La activitatile de astazi au participat si politistii din Sangeorz-Bai.

 In cadrul acestei campanii, sunt pregatite o serie de activitati, pe diverse teme de prevenire, adresate elevilor de toate varstele si derulate pe parcursul saptamanii "Scoala Altfel". 

0 comentarii2443 vizualizări14 martie 2023
rss 2.0
rss 2.0