Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni pentru siguranta traficului rutier, desfasurate de politistii si specialisti ai ANA.

In 9 martie, in intervalul  orar 18.00-02.00, la nivel national, s-a desfasurat o actiune in sistem integrat, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool si substante psihoactive la volan. In acest context, pe cele mai importante tronsoane de drumuri din Bistrita-Nasaud, politistii Serviciului Rutier, impreuna cu cei ai structurilor rutiere din Bistrita, Nasaud, Beclean si Sangeorz-Bai au actionat cu aparatele drugtest si etilotest pentru tragerea la raspundere a conducatorilor auto depistati sub influenta alcoolului sau a drogurilor. In intervalul orar mentionat, au fost efectuate 132 de testari, fiind depistati cinci conducatori auto aflati sub influenta alcoolului, valorile inregistrate fiind sub limita de infractiune, motiv pentru care le-au fost suspendate permisele de conducere.

 In cadrul actiunii, specialistii Agentiei Nationale Antidrog le-au reamintit celor opriti,  faptul ca alcoolul sau drogurile influenteaza negativ performanta de conducere a unui autoturism, contribuind la cresterea riscului de accidente rutiere grave. Totodata, acestia au aplicat chestionare, in vederea realizarii un studiu privind consumul de substante psihoactive in randul conducatorilor auto din Romania. Datele furnizate in cadrul studiului sunt anonime si confidentiale, fiind colectate doar in scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborarii proiectelor de prevenire in domeniu.

 In cadrul actiunii desfasurate, pentru abaterile constatate la regimul rutier, au fost aplicate 139 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de 20.155 de lei. Ca masura complementara, a fost dispusa retinerea a 11 permise de conducere, dintre care 5 pentru consum de alcool si au fost retrase 9 certificate de inmatriculare.

 Politistii rutieri recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera preventiva de conducere si sa nu se abata de la regulile rutiere.

 Specialistii antidrog reamintesc faptul ca, aceste substante afecteaza functia vizuala si de perceptie, ceea ce poate genera o conduita agresiva in conducere, cu depasiri periculoase, cresterea vitezei, nerespectarea unor indicatoare sau marcaje rutiere. De asemenea, unele droguri incetinesc viteza de reactie in anumite situatii limita, ivite  brusc.

0 comentarii2604 vizualizări10 martie 2023
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0