Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Persoane incarcerate in penitenciar de catre politisti.

La data de 19 ianuarie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare trei mandate de executare a pedepsei inchisorii emise de instantele de judecata.  Judecatoria Beclean a dispus condamnarea unui barbat de 69 de ani, din Uriu, la pedeapsa de 16 ani si 4 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de viol, agresiune sexuala, corupere sexuala a minorilor si tentativa la agresiune sexuala.

 Aceeasi instanta a dispus condamnarea unui barbat de 39 de ani, din Arcalia, la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ultraj.

 Judecatoria Bistrita a dispus condamnarea unui barbat de 36 de ani, din Muresenii Bargaului, la pedeapsa de 4 ani si 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de conducere a unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 Cele trei persoane au fost incarcerate in Penitenciarul Bistrita.

 

 

Actiuni in domeniul silvic

In perioada 04-05 ianuarie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, au actionat pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice, specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos si combaterea braconajului piscicol.

 La actiuni au participat si specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj si lucratori silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim.

 In acest sens, au fost oprite pentru control 20 de autovehicule, dintre care 11 transporturi de material lemnos si au fost legitimate 22 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 15.000 lei, dintre care 3 conform Legii 171/2010, in valoare de 5.000 lei si  1 conform O.U.G. 92/2001 in valoare de 10.000 lei. Ca masura complementara, a fost dispusa confiscarea a peste 25 metri cubi de material lemnos, fara documente legale, in valoare de 3.879 lei.

 

 

 

BISTRITA: actiuni pentru siguranta elevilor, desfasurate de politistii Biroului Siguranta Scolara

 La data de 19 ianuarie a.c., politistii Biroului Siguranta Scolara au organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea implicarii in evenimente nedorite si cresterea gradului de siguranta, in randul elevilor si in contextul minivacantei din perioada 20-24 ianuarie. Totodata, s-a actionat si pentru prevenirea delincventei juvenile si absenteismului scolar.

 In acest sens, in municipiul Bistrita, au fost verificate 4 unitati de invatamant, precum si 6 localuri publice, aflate in proximitatea acestora. Politistii au depistat 31 de elevi  care absentau nemotivat, fiind informate scolile unde acestia invata.

 De asemenea, in urma verificarilor efectuate, politistii au aplicat 2 sanctiuni contraventionale, pentru nerespectarea Legii 61/1991 si Legii 349/2002 in cuantum de 1.350 lei.

 

 

 

 

Dosare penale in urma unor accidente rutiere

 La data de 19 ianuarie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai au intervenit la un accident produs pe Drumul Comunal Sacaturi din Magura Ilvei.


La locul evenimentului a fost identificat un barbat in varsta de 37 ani, din Magura Ilvei, care in timp ce a condus un moped, a pierdut controlul lovindu-se de carosabil.

 Barbatul a primit ingrijiri medicale refuzand ulterior transportul la o unitate spitaliceasca.

 Testarea cu aparatul alcooltest a barbatului a indicat valoarea de 1,15 mg./l alcool pur in aerul expirat. Acesta a refuzat transportul la spital in vederea prelevarii probelor biologice.

In urma verificarilor efectuate de catre politisti a fost constatat faptul ca, barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul condus de aceasta nu este inmatriculat sau inregistrat.

 Cercetarile sunt desfasurate in cadrul unui dosar penal de catre politistii din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai, Compartiment Rutier, sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere fara permis, punerea in circulatie sau conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. 

 

 

 

***

La data de 20 ianuarie a.c., in jurul orei 01.20, politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au intervenit la un accident in localitatea Poiana Ilvei.

La locul evenimentului a fost identificati doi soferi de 36 si 33 de ani, ambii din Poiana Ilvei. In urma impactului dintre cele doua autoturisme rezultand avarierea acestora, fara a fi inregistrate raniri de persoane sau alte pagube materiale.

Cei doi conducatori auto au  fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,09 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru  soferul de 36 de ani, respectiv 1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru soferul de 33 de ani.

Ambilor soferi, le-au fost prelevate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei Orasului Sangeorz-Bai, sub aspectul comiterii infractiunilor  de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.   

 

0 comentarii3031 vizualizări20 ianuarie 2023




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0