Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
MINIVACANTA IN SIGURATA!

Politia din Bistrita-Nasaud va fi la datorie pentru ca minivacanta 20-24 ianuarie sa fie petrecuta in siguranta. Peste 130 de politisti vor actiona, zilnic, in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii ale statului cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice. 

La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au fost suplimentate efectivele care actioneaza in intervalul 20-24 ianuarie, astfel ca, 685 de politisti de la toate structurile operative vor fi la datorie si vor actiona pentru linistea si siguranta cetatenilor.

 Din totalul efectivelor planificate, 370 de politisti sunt de la structurile de ordine publica si actioneaza in scopul asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica.  In zonele cu aflux mare de public sau in cele in care vor fi organizate manifestari in contextul "Zilei Unirii Principatelor Romane", politistii vor patrula, fiind pregatiti sa intervina pentru prevenirea si combaterea infractiunilor stradale si aplanarea starilor conflictuale.

 Pe drumurile publice, peste 110  politisti de la rutiera vor actiona pentru prevenirea producerii unor accidente grave, folosind aparate de masurare a vitezei, de stabilire a prezentei alcoolului in aerul expirat si drugteste.

 Politistii monitorizeaza traficul rutier, cu 59 de autospeciale, dintre care 43, dotate cu aparate radar, in vederea combaterii incalcarii regimului legal de viteza, fiind monitorizate in special traseele de deplasare dinspre statiunile turistice, DN 17 si celelalte aglomerari urbane.

 De asemenea, in actiuni sunt angrenati si politisti de la ordine publica, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutiera, in special in mediul rural. Totodata, politistii acorda o atentie deosebita prevenirii accidentelor produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului sau a unor substante psihoactive.


***


Politistii recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc a fi extrem de periculoase.

 Totodata, politistii rutieri atrag atentia asupra respectarii regimului legal de viteza intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere in Romania.

 Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice sau substante psihoactive! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice sau altor substante trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie.

 Oboseala la volan este extrem de periculoasa. Este de ajuns o singura fractiune de secunda, moment in care pot aparea atipirea si, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseala (stare de moleseala, clipire frecventa, incetosarea privirii) trebuie sa intrerupeti calatoria si sa parcati autovehiculul intr-un loc sigur (de preferat o parcare amenajata). Odihniti-va pana la refacerea totala a capacitatilor psiho - motorii necesare conducerii in siguranta.

 Inainte de plecarea la drum este necesara verificarea starii tehnice a autovehiculului si, in special, a presiunii in pneuri, gradul de imbatranire si uzura al acestora, precum si verificarea instalatiei de climatizare.

 Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca se poate face in conditii de siguranta.  

 

 

POLITISTII VA DORESC DRUM BUN!

0 comentarii2625 vizualizări20 ianuarie 2023
rss 2.0
rss 2.0