Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 23 Martie 2023 - 14587
Accident rutier pe DJ 152C.

Astazi, politistii Serviciului Rutier au intervenit la un accident rutier, produs pe Drumul Judetean 152C, in Stramba. Din primele date, o tanara de 25 de ani, din Slatinita, in timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul directiei si s-a rasturnat in afara partii carosabile. Accidentul s-a soldat cu ranirea conducatoarei auto care a fost transportata la spital.

 Conducatoarea auto a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Politistii Serviciului Rutier continua cercetarile pentru a stabili cauza si imprejurarile exacte in care a avut loc evenimentul.

.

 

Actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine publica si prevenirea accidentelor rutiere, pe raza judetului

 Politistii Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud si cei ai structurilor de politie rurala au continuat actiunile pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, dar si pe cele de prevenire a accidentelor rutiere si de monitorizare a traficului rutier, pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 Astfel, in urma unei actiuni organizate in sistem integrat, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, impreuna cu politisti locali si jandarmi au actionat pentru mentinerea si asigurarea climatului de siguranta rutiera, precum si pe linia detinerii si transportului de material lemnos pe Valea Bargaului.

 Au fost verificate 6 societati comerciale, au fost legitimate 20 de persoane, au fost oprite pentru control 15 autovehicule si au fost efectuate 5 testari cu aparatul etilotest. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 4505 lei. Din totalul acestora, 5 au fost aplicate conform OUG 195/2002, in valoare de 1305 lei, 5 conform Legii 171/2010, in valoare de 3000 lei, 2 conform Legii 61/1991 in valoare de 200 lei.

 

In cadrul actiunii, politistii Sectiei 2 au depistat o persoana disparuta, fiind incredintata familiei. Totodata, in urma verificarilor unor avize de insotire a materialului lemnos, politistii au dispus ridicarea in vederea confiscarii a cantitatii de 4,9 metri cubi de material lemnos, in valoare de 730 de lei, fara documente legale.

 

 

Tot ieri, 17 ianuarie, agentii de politie rutiera din cadrul Serviciului Rutier au oprit in trafic, pentru verificari, mai multe autoturisme, iar pentru neregulile constatate, au aplicat 19 sanctiuni in valoare 3480 lei, au retinut un permis de conducere si au retras un certificat de inmatriculare.

 La aceeasi data, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au organizat si desfasurat o actiune preventiva, pe linie rutiera, pe raza de competenta. In cadrul actiunii, au fost oprite pentru verificari 20 de autoturisme si legitimate 20 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 9 sanctiuni contraventionale, toate conform O.U.G. 195/2002, in valoare de 1160 lei, iar ca masura complementara, au fost retrase  5  certificate de inmatriculare.

0 comentarii2275 vizualizări18 ianuarie 2023
rss 2.0
rss 2.0