Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Barbat retinut in urma unui accident rutier.

La data de 13 ianuarie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au luat masura retinerii fata de un barbat de 41 de ani, din Bistrita. Ulterior fata de acesta, fiind dispusa masura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile.

 La aceeasi data, politistii rutieri au intervenit la un eveniment in trafic produs pe strada Poligonului, din municipiul Bistrita. O autoutilitara inmatriculata in Norvegia, condusa de un barbat de 41 de ani, din Bistrita, a intrat in coliziune cu o alta autoutilitara ce se deplasa pe aceeasi directie.

 In urma accidentului nu a rezultat ranirea vreunei persoane, fiind inregistrate doar pagube materiale. Testarea cu aparatul etilotest a soferilor a indicat faptul ca barbatul de 41 de ani, din Bistrita se afla sub influenta alcoolului, rezultand valoarea de 0,83 mg/l alcool pur in aerul expirat, ulterior refuzand recoltarea de mostre biologice de sange. Totodata, intrucat soferul a devenit recalcitrant, a fost condus la sediul Politiei municipiului Bistrita, fiind sanctionat contraventional.

 Verificarile cu privire la autoutilitara condusa de catre barbat au indicat faptul ca aceasta este reclamata ca fiind sustrasa de catre autoritatile Norvegiene, fiind in acest caz intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de tainuire de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale.

 Pentru documentarea infractiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, politistii Biroului Rutier continua cercetarile in cadrul unui dosar penal.

 

 

Update: Tanar banuit de comiterea mai multor furturi, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si acces ilegal la un sistem informatic, retinut de politistii Biroului de Investigatii Criminale Bistrita

 Fata de tanarul de 23 de ani, din Bistrita, banuit de comiterea unor infractiuni de furt, furt calificat, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si accesul ilegal la un sistem informatic., magistratii au dispus masura arestului preventiv pentru o perioada de 30 zile, acesta fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva a I.P.J. Bistrita-Nasaud.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale pentru documentarea intregii activitati infractionale.

 

 

Flagrante delicte constatate in trafic de catre politisti  

La data de 13 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul National 17, prin localitatea Sintereag-Gara.

 A fost identificat soferul, un barbat de 32 de ani, din Beclean. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca numerele provizorii de inmatriculare montate pe autoturism sunt expirate din luna octombrie 2022.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Beclean in cadrul unui dosar penal.

 

***

 

La data de 14 ianuarie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au depistat in flagrant delict in trafic, un autoturism condus de un tanar de 27 de ani, din Parva.

 Soferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,08mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata in urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca acesta are dreptul de a conduce suspendat. Cercetarile sunt continuate in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 14 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, in timp ce desfasurau activitati de supraveghere a traficului rutier pe raza localitatii Nimigea de Jos, pe Drumul Judetean 172, au oprit in trafic pentru control un autoturism. A fost identificat soferul, un barbat de 31 de ani, din Nimigea de Jos.

 In urma testarii cu aparatul Drager DrugTest 5000, rezultatul a fost pozitiv in cazul substantei canabis. Soferul a fost ulterior condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.

***

 

La data de 15 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au desfasurat activitati de supraveghere si control al traficul rutier pe Drumul National 17C, pe raza localitatii Telciu.

 In cadrul activitatilor au oprit pentru control un autoturism condus de un tanar de 24 de ani, din Cosbuc.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca soferul are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, suspendat.

 Tanarul a fost si testat cu aparatul etilotest rezultand o concentratie de 0,09mg/l alcool pur in aerul expirat.

 

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 15 ianuarie a.c., pe Drumul Judetean 171 in localitatea Spermezeu, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat un tanar de 18 ani, din Chiuza, in timp ce conducea o autoutilitara.

 In urma verificarilor a rezultat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza a fost intocmit un dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.


.

 

Actiuni pentru cresterea sigurantei celor care circula pe drumurile publice in judetul Bistrita-Nasaud

 In perioada 13-15 ianuarie a.c., politistii au continuat actiunile pe raza intregului judet pentru asigurarea fluentei traficului rutier cat si cu scopul depistarii soferilor care prin nerespectarea regulilor si normelor de circulatie pot pune in pericol siguranta celorlalti.

 O atentie deosebita a fost acordata depistarii celor care conduc sub influenta alcoolului sau a unor substante psihoactive cat si a soferilor care nu respecta limita legala de viteza.

 In cadrul actiunilor punctuale desfasurate, au fost efectuate verificari in trafic, fiind oprite pentru control peste 430 de autovehicule si legitimate 470 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproape 400 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de peste 110.000 de lei iar ca masura complementara a fost dispusa retinerea a aproape 40 de permise de conducere si 9 certificate de inmatriculare.

 Totodata, pentru prevenirea si combaterea consumului de stupefiante, in trafic au fost efectuate 230 de testari cu aparatele etilotest si drugtest.

 Pentru deplasarea in conditii de siguranta, politistii va recomanda:

•         Adaptati permanent viteza de deplasare la particularitatile de drum si de trafic!

•         Nu va angajati in efectuarea de depasiri neregulamentare!

•         Nu conduceti daca va simtiti obositi!

•         Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice!

•         Folositi corect luminile, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, ploaie abundenta sau ceata densa!

•         Respectati normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

•         Folositi centura de siguranta - va poate salva viata in caz de accident!

•         Acordati un plus de atentie conducerii prin intersectiile nedirijate, la depasirea mijloacelor de transport in comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulati, pentru a putea in orice moment manevra si opri in deplina siguranta autoturismul, daca situatia o impune!

  •       Inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga sau la depasire, asigurati-va temeinic ca nu se apropie niciun autovehicul!
  • Nu folositi telefonul in timp ce conduceti! 

Suntem permanent prezenti in trafic pentru siguranta dumneavoastra!

 

0 comentarii2387 vizualizări16 ianuarie 2023
rss 2.0
rss 2.0