Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
ACTIUNI PENTRU SIGURANTA TRANSPORTULUI DE PERSOANE.

Actiuni pentru siguranta transportului de persoane, desfasurate ti in judetul Bistrita-Nasaud. In 13 ianuarie, politistii Serviciul Rutier Bistrita-Nasaud, in colaborare cu Biroul Rutier si formatiunile rutiere de pe raza judetului, au desfasurat, la nivel national, o actiune care are ca scop verificarea legalitatii efectuarii transportului public de persoane. Actiunea s-a derulat in contextul inceperii cursurilor scolare, pentru a ne asigura de un transport public sigur si in deplina legalitate.

In acest sens, in aceasta dimineata, incepand cu ora 06.30, in  municipiul Bistrita si orase au fost instituite mai multe filtre de control. In cadrul actiunii, politistii au folosit si aparatele etilotest.

Activitatile desfasurate de politisti au urmarit prevenirea accidentelor rutiere in care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind efectuate verificari cu privire la respectarea normelor legale care reglementeaza activitatea de transport persoane, perioadelor de conducere, pauza si odihna ale conducatorilor de autovehicule si normelor privind circulatia pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate in cadrul acestei actiuni, desfasurata in intervalul 06.30-09.30, politistii au aplicat 10 sanctiuni contraventionale in cuantum total de 11305 lei, fiind constatate 8 fapte de incalcare a OUG 195/2002, 1 sanctiune conform Legii 38/2003 privind regimul de transport si 1 sanctiune conform HG 69/2012, privind conditiile care trebuie indeplinite pentru exercitarea ocupatiei de operator de transport rutier.

Actiunile politistilor rutier continua si in perioada urmatoare.

0 comentarii2604 vizualizări14 ianuarie 2023
rss 2.0
rss 2.0