Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Actiuni pentru prevenirea delictelor silvice, pe raza judetului.

In perioada 11-12 ianuarie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, in colaborare cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj si lucratori silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim, au actionat pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos si combaterea braconajului piscicol.

 Actiunile au fost desfasurate pe raza intregului judet, fiind verificate 12 transporturi de material lemnos si verificate alte 7 autovehicule. Pentru abaterile silvice constatate, politistii au aplicat 7 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 15.000 lei, toate conform Legii 171/2010.

 Totodata, ca masura complementara, a fost dispusa confiscarea cantitatii totale de

27,32 metri cubi de material lemnos, in valoare de 8.797 lei, fara documente legale.

 

 

          Tanar banuit de comiterea mai multor furturi, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si acces ilegal la un sistem informatic, retinut de politistii Biroului de Investigatii Criminale Bistrita

  In urma cercetarilor efectuate si probelor administrate in cadrul unor dosare penale, politistii Biroului de Investigatii Criminale au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a unui tanar de 23 de ani, din Bistrita, banuit de comiterea unor infractiuni de furt, furt calificat, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si accesul ilegal la un sistem informatic.

 In urma investigatiilor efectuate pana in prezent, a reiesit faptul ca, in perioada septembrie 2021-noiembrie 2022, acesta ar fi sustras din incinta unor societati comerciale, autoturisme si locuinte din municipiul Bistrita, portofele cu sume de bani si carduri. Ulterior, ar fi folosit 2 dintre cardurile sustrase pentru a face cumparaturi online.

 Cinci persoane au fost pagubite in urma comiterii infractiunilor, iar prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 2000 de lei.

 In prezent, tanarul se afla in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, iar in cursul zilei de astazi, 13 ianuarie, va fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, in vederea arestarii preventive.

 Politistii Biroului de Investigatii Criminale continua cercetarile in acest caz, in vederea documentarii cauzei sub toate aspectele ei.

 

 

 

Doi conducatori auto au fost depistati sub influenta unor substante psihoactive, de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud si Biroul Rutier

 La data de 12 ianuarie a.c., politistii Biroului Rutier Bistrita au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Libertatii, din municipiul Bistrita. 

Conducatorul auto, un barbat de 35 de ani, din Bistrita, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. De asemenea, a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv in cazul unei substante psihoactive. In urma celor constatate, barbatul a fost condus la spital, pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre Biroul Rutier, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

***

In seara de 12 ianuarie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat si oprit pentru verificari un autoturism care circula pe Drumul Judetean 172, in Nimigea de Jos.

 La volan au identificat un tanar, de 25 de ani, din localitate care a fost testat cu aparatul DrugTest 5000, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice.

           In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

      Doua infractiuni la regimul rutier, constatate de politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai

 La data de 12 ianuarie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au intervenit la un accident rutier, soldat cu pagube materiale. Accidentul s-a produs in localitate Ilva Mica, pe Drumul Judetean 172C, in zona pasajului rutier catre drumul comunal Stramba. Au fost implicate un autoturism condus de un barbat, de 36 de ani, din Ilva Mica si un altul, condus de un tanar, de 20 de ani, din Nasaud.

 Dupa producerea evenimentului, conducatorul auto de 20 de ani a plecat de la fata locului fiind depistat, in scurt timp, de politisti.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca tanarul din Nasaud nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a stabilit ca, autoturismul pe care acesta il conducea ar fi fost sustras in scop de folosinta in dimineata zilei de 12 ianuarie a.c., in timp ce se afla pe raza municipiului Cluj-Napoca. Autoturismul apartine unui barbat din Rodna, tanarul fiind angajat al unei societati comerciale pe care o administreaza.

 Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt in scop de folosinta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

0 comentarii2373 vizualizări13 ianuarie 2023
rss 2.0
rss 2.0