Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 August 2022 - 14587
Actiuni pentru protejarea fondului forestier.

Zeci de politisti, jandarmi si silvicultori au actionat, in sistem integrat, pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice. La data de 4 august a.c., politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si Biroului Judetean de Politie Transporturi Bistrita-Nasaud, in colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj si Directiei Silvice Bistrita-Nasaud au actionat pe raza judetului Bistrita-Nasaud, pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos. La actiunea desfasurata ieri, la nivel judetean, au participat aproximativ 70 de politisti, jandarmi si silvicultori.

 Astfel, au fost efectuate 37 de controale, dintre care 4 controale pe linia provenientei, prelucrarii, depozitarii si valorificarii materialului lemnos, la depozite de material lemnos si 33 de controale care au vizat transporturile de material lemnos.

 In total au fost oprite si verificate in trafic 132 de vehicule si au fost constatate, in flagrant delict, 7 infractiuni: 2 pentru nerespectarea Codului Silvic (taiere si furt de arbori) si 5 la regimul rutier. 

 Tot in cadrul actiunii de ieri, au mai fost aplicate 70 de sanctiuni contraventionale, in cuantum total de 21.740 lei, din care 10 la regimul silvic, conform Legii 171/2010, in cuantum de 11.000 de lei. Ca masura complementara, a fost dispusa ridicarea in vederea confiscarii a cantitatii de 17 metri cubi de materiale lemnos, fara documente legale, in valoare de 2.939 lei.

 Celelalte au fost abateri rutiere, aplicate conform OUG 195/2002, in cunatum de 10.740 de lei, iar ca masura complementara, a fost dispusa retinerea a 3 permise de conducere.

 

Infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant delict

 La data de 4 august a.c., politistii au depistat si verificat un barbat de 45 de ani, din Budacu de Jos, conducator al unui autovehicul oprit in trafic, pentru control.

 Acesta circula pe Drumul Judetean 173C, prin localitatea Budacu de Jos, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

In noaptea de 4/5 august a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat in trafic un conducator auto aflat sub influenta alcoolului.

 Barbatul, in varsta de 35 de ani, din Mijlocenii Bargaului, a fost oprit pe un drum comunal din Susenii Bargaului, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,44 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cel in cauza a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre bilogice.

 S-a intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

***

 

In dimineata de 4 august a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat un barbat de 30 de ani, din Teaca care conducea un moped neinregistrat.

 Din primele verificari efectuate, a reiesit faptul ca barbatul, care nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul indicat a fost negativ.

 Cercetarile in acest caz vor fi continuate sub aspectul comiterii infractiunilor de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

0 comentarii1288 vizualizări05 august 2022
rss 2.0
rss 2.0