Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 28 Martie 2024 - 14587
Actiune pentru protejarea fondului forestier.

In perioada 28-29 iulie a.c., politisti ai Serviciului de Ordine Publica, in colaborare cu lucratori silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au actionat pe raza intregului judet, pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos si combaterea braconajului piscicol.

 In urma activitatilor au fost legitimate 21 de persoane si 19 transporturi de material lemnos au fost verificate. In urma celor constatate, politistii au aplicat 15 sanctiuni contraventionale in valoare de 6.305 lei. 12 dintre acestea pentru incalcari a Codului Silvic, conform Legii 171/2010 Rep., in valoare de 5.000 lei, fiind totodata confiscata si cantitatea de 24,92 mc material lemnos in valoare de 6.188 lei si 3 sanctiuni la regimul rutier, conform O.U.G. 195/2002, in valoare de 1.305 lei, fiind totodata retinut si un permis de conducere.

 

 

          Fara permis, depistat in trafic de politistii Biroului Rutier

 La data de 29 iulie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au constatat faptul ca un barbat de 35 de ani, din Bistrita a condus un autoturism fara a detine permis de conducere.

 Barbatul a fost depistat de catre politisti pe Drumul Judetean 154 in Sarata. Testarea cu aparatul alcoolscopic a indicat faptul ca acesta nu consumase bauturi alcoolice.

 Totodata, intrucat autoturismul condus de barbat nu avea incheiata o polita de raspundere civila in caz e accident si avea inmatricularea suspendata, politistii au luat masura sanctionarii contraventionale a soferului conform prevederilor legale.

 Cercetarile sunt continuate de catre politisti in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducere a unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Actiuni in sistem integrat, pentru siguranta traficului rutier

 La data de 29 iulie a.c., politistii Postului de Politie Comunal Dumitra si ai Postului de Politie Comunal Salva, din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, impreuna cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud, au desfasurat activitati de control al traficului rutier in vederea prevenirii accidentelor rutiere cauzate de defectiuni ale autoturismelor.

 Actiunea s-a desfasurat pe raza comunei Salva, pe Drumul National 17C, cat si pe drumurile comunale.

 In urma activitatilor au fost verificate 20 de autoturisme si au fost legitimate 35 de persoane, fiind ulterior constatate si aplicate 23 sanctiuni contraventionale la regimul rutier conform O.U.G. 195/2002, in cuantum de 3625 lei, iar ca masura complementara au fost retinute 8 certificate de inmatriculare.

 

          Accident rutier, produs pe fondul consumului de alcool

 In seara de 30 iulie a.c., politistii Biroului Rutier au intervenit la un accident in care au fost implicate 2 autoturisme si care, din fericire, nu s-a soldat cu victime.

 La fata locului a fost identificat un barbat de 67 de ani, conducatorul unui autoturism care, in timp ce se deplasa pe Drumul Judetean 154, prin localitatea Sarata, avand directia de deplasare catre Monariu a intrat in coliziune cu o autoutilitara, condusa de un tanar de 24 de ani, din Baia Mare.

 Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cazul tanarului de 24 de ani si de 0,57 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul barbatului de 67 de ani. Acesta din urma a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de catre politisti, fiind intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

          Depistat de politistii Serviciului Rutier, sub influenta unor substante psihoactive

 La data de 31 iulie a.c., in urma controalelor efectuate in trafic, politistii Serviciului Rutier au depistat, in flagrant delict, un conducator auto, aflat sub influenta substantelor psihoactive.

 Tanarul, in varsta  de 23 de ani, din Bistrita, a fost oprit pentru control in localitatea Colibita, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv in cazul substantei  cannabis si a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Serviciului Rutier, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

Depistat in trafic, sub influenta unor substante psihoactive si alcool

 In seara de 31 iulie a.c., in cadrul actiunilor de control, politistii Biroului Rutier Bistrita au depistat si oprit in trafic un autoturism inmatriculat in Marea Britanie si care circula pe o strada din Bistrita.

 La volan a fost identificat un barbat, de 32 de ani, din Bistrita. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, a fost testat cu aparatul drugtest 5000, rezultatul fiind pozitiv in cazul substantei cannabis. A fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de politistii Biroului Rutier, in cadrul unui dosar penal intocmit pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

 

Beat si sub influenta unor substante psihoactive, a acrosat un autoturism

 Astazi, 1 august, in jurul orei 00.01, un barbat de 35 de ani, din Cluj-Napoca, a solicitat ajutorul politistilor intrucat autoturismul sau, parcat pe strada din Bistrita, a fost acrosat de un alt autoturism ale carui numere nu le-a retinut. Din fericire, nu au fost inregistrate victime.

 La fata locului, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca, la data de 31 iulie a.c., in jurul orei 23.50, un tanar de 21 de ani, din Sigmir, in timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul acestuia si a intrat in coliziune cu autoturismul parcat, in apropierea unui imobil.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata, a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv in cazul substantei metamfetamina si a fost condus la spital, pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier, pentru infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

          Femeie sub influenta alcoolului, depistata de politistii din Beclean, la volanul unui autoturism

 La data de 31 iulie a.c., politistii din Beclean au oprit pentru control un autoturism condus de o femeie de 31 de ani, din Bistrita.

 Autoturismul in cauza a fost oprit pe Drumul Judetean 172, intre localitatile Figa si Beclean, iar conducatoarea auto a fost testata alcoolscopic, rezultatul indicat de aparatul etilometru fiind 0,57 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Femeia a fost condusa la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, iar cercetarile vor fi continuate de catre politistii rutieri din Beclean, in cadrul unui dosar penal intocmit sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

 

0 comentarii2702 vizualizări01 august 2022




rss 2.0
rss 2.0