Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 August 2022 - 14587
SFARSIT DE SAPTAMANA IN SIGURANTA.

Filtre ale politistilor cu atributii pe linie rutiera din judetul Bistrita-Nasaud. Trei conducatori auto s-au ales cu dosare penale, pentru infractiuni la regimul rutier! Si in acest sfarsit de saptamana, politistii Serviciului Rutier si structurilor teritoriale cu atributii pe aceasta linie au actionat, pe raza intregului judet, pentru cresterea sigurantei rutiere si depistarea participantilor la trafic care nu respecta regulile de circulatie.

 Politistii de la structurile rutiere au actionat in filtre, pe principalele artere din judet, si au efectuat zeci de testari cu aparate etilotest si drugtest pentru depistarea si tragerea la raspundere a conducatorilor auto aflati sub influenta alcoolului sau unor substante psihoactive.

 In cadrul actiunilor de azi-noapte, politistii rutieri au constatat, in flagrant delict, 4 infractiuni la regimul rutier. Trei conducatori auto, depistati cu nereguli, au fost opriti la timp de politisti, inainte de a produce tragedii. Exemplificam:

 

 

 

Depistat sub influenta a doua substante psihoactive, la volanul unui autoturism

 In noaptea de 30/31 iulie a.c., in jurul orelor 00:20, pe o strada din Nasaud, politistii au oprit pentru verificari un autoturism inmatriculat in Polonia. La volan a fost identificat un tanar de 24 de ani, din Cepari. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. In urma testarii cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv  pentru 2 substante psihoactive si a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. 

 

 

1,30 mg/l alcool pur in aerul expirat si fara permis -nereguli constatate de politisti  in cazul unui conducator auto depistat in trafic, la volanul unei autoutilitare!

 La data de 31 iulie, in jurul orei 00:50, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit pentru control un barbat de 38 de ani, din Prundu Bargaului, care conducea o autoutilitara pe raza localitatii de domiciliu.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,30 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru determinarea alcoolemiei. Totodata, politistii au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere fara permis si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

0,92 mg/l alcool pur in aerul expirat, valoarea indicata de aparatul etilotest, dupa ce a fost depistat si oprit de politisti

 In seara de 30 iulie a.c., ora 23.56, pe Drumul Judetean 171, in localitatea Agriesel,  politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au oprit pentru verificari un autoturism, iar la volan au identificat un barbat de 31 de ani, din Tarlisua.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar valoarea indicata a fost 0,92 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

 

In filtrele organizate in noaptea de 30/31 iulie a.c., in municipiul Bistrita, au fost implicati si politisti de la Compartimentul de Analiza si Prevenirea Criminalitatii care au oferit posibilitatea conducatorilor auto sa testeze ochelarii care simuleaza starea data de consumul de alcool/droguri pentru a intelege consecintele extrem de grave pe care consumul acestora le au si la care se expun.

 Noaptea trecuta, in cadrul actiunilor desfasurate in judet, au fost oprite pentru control peste 120 de autovehicule si legitimate peste 170 de persoane. Pentru  neregulile constatate, au fost aplicate 40 de sanctiuni contraventionale in cuantum de 12.000 de lei, iar ca masuri complementare au fost retinute 4 permise de conducere si retrase 5 certificate de inmatriculare.

 

0 comentarii1414 vizualizări31 iulie 2022
rss 2.0
rss 2.0