Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Dosar penal in cazul unui tanar depistat sub influenta alcoolului.

Noaptea trecuta, politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita au oprit pentru control un autoturism care a patruns pe un sector de drum pe care accesul este interzis.

 La volanul autoturismului a fost identificat un tanar de 29 de ani, din Budacu de Sus.

 Intrucat acesta emana halena alcoolica, politistii au dispus testarea cu aparatul etilotest, rezutatul indicat fiind de 1,30 mg/L alcool pur in aerul expirat. Totodata, in urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In consecinta, soferul a fost condus la spital in vederea prelevarii de mostre biologice pentru stabilirea concentratiei de alcool in sange.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Sofer sub influenta alcoolului implicat intr-un accident rutier

 La data de 19 iunie a.c., in jurul orei 23:00, un sofer de 21 de ani, din Budesti, in timp ce se deplasa pe Bulevardul Republicii din municipiul Bistrita a surprins si accidentat un tanar de 16 ani din Bistrita care era angajat in traversarea strazii.

 Ulterior, soferul de 21 de ani a preluat si transportat victima accidentului rutier cu autoturismul implicat la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a celor doi participanti la trafic a reiesti faptul ca soferul se afla sub influenta alcoolului, rezultatul indicat fiind de 0,72 mg/L alcool pur in aerul expirat. Ulterior acestuia fiindu-i recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal urmand sa fie stabilite toate circumstantele producerii evenimentului rutier.

 

 

 

Activitati de control al traficului rutier pe zona de competenta a Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita

 La data de 19 iunie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au efectuat activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe zona de competenta.

 Astfel, in jurul orei 16:00, politistii au identificat in trafic un tanar de 27 de ani, din Budacu de Jos, in timp ce conducea pe Drumul Judetean 172G un ATV.

 In urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca ATV-ul nu este inmatriculat. Ulterior, politistii au stabilit faptul ca un alt tanar de 20 de ani, din Ghinda, proprietarul de drept al ATV-ului, in cursul aceleiasi zile, l-ar fi condus prin localitatea Budacu de Jos, ulterior accidentandu-se in extravilanul localitatii.

 Intrucat tanarul prezenta leziuni la membrele inferioare a fost solicitat un echipaj medical care l-a preluat si transportat pe tanar la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate. Totodata, testarea cu aparatul etilotest a indicat ca acesta se afla sub influenta alcoolului, rezultatul indicat fiind de 1,12 mg/L alcool pur in aerul expirat. 

 Politistii urmeaza sa documenteze intreaga activitate infractionala.

La aceeasi data, politistii au mai depistat in flagrant de delict, pe Drumul Judetean 172G, prin Monariu, un barbat de 41 de ani, din Bistrita in timp ce conducea un moped.

 Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal intrucat au constatat faptul ca mopedul nu este inmatriculat.

 

 

Eveniment rutier soldat cu ranirea unui tanar in Tarpiu

 La data de 19 iunie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud au fost sesizati despre producerea unui eveniment rutier in Tarpiu in urma caruia a rezultat ranirea unei persoane.

 Politistii au stabilit faptul ca un tanar de 22 de ani, din localitate, in timp ce se deplasa pe Drumul Judetean 172 prin Tarpiu, in calitate de pasager al unei remorci confectionate artizanal, tractata de un tractor, s-a dezechilibrat si a cazut pe partea carosabila suferind mai mult leziuni.

 In urma verificarilor politistii au constat ca in urma evenimentului rutier, soferul tractorului, un tanar de 27 de ani, din aceasi localitate, l-ar fi transportat pe tanarul ranit la locuinta acestuia, parasind astfel locul producerii evenimentului rutier.

 Ulterior in urma depistarii soferului, politistii au stabilit faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar tractorul si remorca tractata nu sunt inregistrate sau inmatriculate. Totodata, in urma testarii cu aparatul etilotest a reiesit faptul ca soferul se afla sub influenta alcoolului, rezultatul indicat fiind de 0,09 mg/L alcool pur in aerul expirat. Cu aparatul etilotest a fost testat si tanarul de 22 de ani, rezultatul indicat fiind de 1,00 mg/L alcool pur in aerul expirat.

 Tanarul de 22 de ani a fost transportat ulterior la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului, conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul neinmatriculat si tractarea unei remorci neinmatriculate sau neinregistrate.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

 

0 comentarii2583 vizualizări20 iunie 2022




rss 2.0
rss 2.0