Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 31 Mai 2023 - 14587
PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE INFRACTIUNI LA REGIMUL ARMELOR SI AL MUNITIILOR.

La data de 10 mai a.c., a fost dispusa arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a unui barbat, de 33 de ani, din Sangeorz Bai, in urma investigatiilor efectuate de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, in baza ordonantei de delegare, in cadrul unui dosar penal instrumentat de D.I.I.C.O.T.  - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud.

 Dosarul penal a fost intocmit cu privire la infractiunile de nerespectare a regimului armelor si al munitiilor, uz de arma fara drept, violare de domiciliu si amenintare, trafic de droguri de risc, detinere de droguri in scop de consum propriu si orice operatiuni cu substante psihoactive.

 Astfel, la data de 8 mai a.c., dupa ora 22.00, barbatul, de 33 de ani, s-ar fi deplasat in localitatea Pinticu, unde ar fi patruns, fara drept, in curtea imobilului unei femei, de 43 de ani. La solicitarea acesteia de a parasi curtea, barbatul ar fi refuzat, adresand, totodata, amenintari cu moartea, folosindu-se de un pistol cu potential letal, supus autorizarii.

 Ulterior, pe fondul aparitiei a patru barbati in fata locuintei, barbatul, de 33 de ani, ar fi executat doua focuri de arma, fara drept, amenintand totodata cu moartea pe unul dintre barbati.

 Politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, impreuna cu luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale, au intervenit la locul evenimentului, unde au descoperit si ridicat pistolul folosit de barbat, acesta fiind, ulterior, condus la sediul politiei, pentru audieri.

 In continuarea cercetarilor, la data de 9 mai a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au dispus retinerea barbatului de 33 de ani si au efectuat 4 perchezitii domiciliare in municipiul Bistrita si orasul Sangeorz Bai.

 In urma activitatilor desfasurate, au fost ridicate, in vederea documentarii faptelor, 2 pistoale neletale cu bile, nesupuse autorizarii, 5 cartuse pentru arma neletala, aproximativ 20 de grame de substanta vegetala, de culoare verde olive, susceptibila a avea efect psihotrop, aproximativ 3 grame de substante psihoactive, doua grindere de maruntit, un cantar de precizie si plicuri de tip zip-lock, folosite pentru ambalarea substantelor psihoactive.

 Totodata, din cercetari, a reiesit faptul ca, in vara anului 2021, barbatul ar fi detinut, in locuinta sa din municipiul Bistrita, 100 de grame de substanta psihoactiva, cunoscuta sub numele de "sare de baie" si 1 kilogram de cannabis, in scopul comercializarii.

 In timpul desfasurarii perchezitiei domiciliare, din municipiul Bistrita, a fost depistat un cetatean spaniol, de 45 de ani, care s-a prezentat la locatia perchezitionata conducand un autoturism. Asupra acestuia, politistii au descoperit doua plicuri, in care se afla o substanta vegetala susceptibila a avea efect psihotrop.

 In urma testarii cu aparatul DrugTest de catre politistii Biroului Rutier, a reiesit faptul ca soferul este pozitiv in cazul substantei cannabis, fiind condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

 Ulterior, la solicitarea politistilor, barbatul a predat de la locuinta sa un recipient, in care se aflau mai multi muguri vegetali susceptibili a avea efect psihotrop. 

La data de 10 mai a.c., politistii au efectuat 3 perchezitii domiciliare, la imobile folosite de catre cetateanul spaniol, in municipiul Bistrita si Ragla.

 In urma activitatilor, au fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 10 grame de substanta vegetala, de culoare verde olive, susceptibila a avea efect psihotrop, un cantar de precizie, un grinder ce continea urme de substanta vegetala si mai multe plicuri de tip zip-lock.

 

Din cercetari, a reiesit faptul ca cetateanul spaniol ar fi introdus, ilegal, pe teritoriul Romaniei, cantitati de cannabis, efectuand, totodata, in cursul anului 2021, mai multe operatiuni de vanzare.

 

Cercetarile sunt continuate de politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, in vederea documentarii intregii activitati infractionale, in baza ordonantei de delegare emisa de procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. -Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, cu privire la infractiunile de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uz de arma, fara drept, violare de domiciliu si amenintare, trafic de droguri de risc, detinere de droguri in scop de consum propriu si orice operatiuni cu substante psihoactive, banuit de comiterea faptelor fiind barbatul, de 33 de ani, din Sangeorz Bai.

 

In urma delegarii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, polisitii continua documentarea infractiunilor de trafic international de droguri de risc, trafic de droguri de risc, detinere de droguri in scop de consum propriu si orice operatiuni cu substante psihoactive si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante de care este banuit barbatul, de 45 de ani, cetatean spaniol.

 

Activitatile de cercetare penala au fost realizate cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, politistilor din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, Serviciul Criminalistic si politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului 

0 comentarii2625 vizualizări12 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0