Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Accident rutier pe Drumul National 17C.

In aceasta dupa-masa, politistii din Nasaud au intervenit la un accident rutier care a avut loc pe Drumul National 17C. 
Din primele date, un autotren care circula pe raza localitatii Dumitra, pe directia Dumitra, pe Bistrita spre Nasaud si care era condus de un cetatean ucrainean in varsta de 31 de ani s-a rasturnat in afara partii carosabile.  Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 
Politistii Compartimentului Rutier Nasaud continua verificarile pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care a avut loc accidentul. 

 

.

 

Sofer fara permis, implicat intr-un accident rutier fara victime

 La data de 8 octombrie a.c., politistii Postului de Politie Teaca au identificat conducatorul unui autoturism implicat intr-un accident rutier, fara victime, pe Drumul National 15A.

 La data de 5 octombrie a.c., politistii Postului de Politie Teaca au fost sesizati de catre un barbat de 45 de ani din Targu Mures cu privire la faptul ca a fost implicat intr-un accident rutier cu un alt autoturism pe raza localitatii Teaca. In urma impactului, celalalt sofer ar fi parasit locul producerii accidentului.

 In urma verificarilor efectuate de catre politisti s-a reusit identificarea autoturismul implicat in evenimentul rutier cat si soferul care a condus autoturismul in momentul accidentului.

 Politistii au stabilit ca soferul, un tanar de 21 de ani din Lunca, nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, in urma verificarilor efectuate cu privire la autoturism, s-a stabilit faptul ca acesta se afla pus sub sechestru din anul 2019, are inspectia tehnica periodica expirata si totodata nu detine asigurare obligatorie RCA.

 Soferului de 21 de ani i-au fost aplicate sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 in cuantum de 1580 de lei, fiindu-i ridicat si certificatul si placutele cu numarul de inmatriculare.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, in cadrul unui doar penal privind savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

 

 

Depistat in flagrant sub influenta alcoolului si a substantelor psihoactive

 In seara de 10 octombrie a.c., politistii Biroului Rutier au oprit pentru control, pe raza municipiului Bistrita un autoturism condus de un barbat de 41 de ani, din localitate.

 In urma verificarilor desfasurate cu privire la sofer, politistii au constatat ca acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Totodata, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,30 mg/L alcool pur in aerul expirat.

 In urma controlului corporal asupra barbatului, politistii au gasit intr-un buzunar interior, un pliculet transparent din material plastic in care se afla un praf de culoare alba, susceptibil a se incadra in categoria substantelor cu efect psihotrop.

 Soferul a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000 rezultatul fiind pozitiv in cazul substantelor cocaina si methamphetamina. Fiind transportat la spital, barbatului i-au fost recoltate mostre biologice de sange si urina.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Biroul Rutier, fiind intocmit un dosar penal cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Depistat in flagrant delict, conducand cu permisul suspendat

 La data de 9 octombrie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un sofer care avea dreptul de conducere suspendat.

 Pe Drumul Comunal Parva, politistii au oprit pentru control o autoutilitara. A fost identificat si soferul, un barbat de 45 de ani din Parva.

 In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca autoutiltara are insepectia tehnica periodica expirata si faptul ca soferul are dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat pentru o perioada de 60 de zile.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Soferul unei autoutilitare depistat sub influenta alcoolului

 La data de 9 octombrie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au depistat in flagrant in trafic, un sofer sub influenta alcoolului.

 Pe Drumul Judetean 172D, in localitatea Lunca Ilvei, politistii au oprit pentru control o autoutilitara condusa de un barbat de 49 de ani din Poiana Stampei, judetul Suceava.

 Soferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,88mg/L alcool pur in aerul expirat. In urma celor constatate, barbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, pentru stabilirea alcoolemiei.

 Politistii desfasoara in continuare cercetari in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului  sau a altor substante.

 

 


0 comentarii742 vizualizări11 octombrie 2021
rss 2.0
rss 2.0