Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 02 Mai 2024 - 14587
Telefon insusit de un barbat, restituit de politisti proprietarului de drept.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Bistrita au identificat autorul insusirii fara drept a unui bun gasit sau ajuns din eroare la faptuitor. In fapt, la data de 13 iulie a.c., in timp ce un barbat de 39 de ani din municipiul Bistrita se deplasa cu un autoturism taxi, in municipiu, ar fi gasit pe bancheta din spate a acestuia un telefon mobil, pe care si l-ar fi insusit pe nedrept.

 Valoarea prejudiciului cauzat, de 3200 de lei, a fost recuperat in totalitate, telefonul fiind restituit persoanei vatamate.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului de Investigatii Criminale pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

 Atentie! Conform art. 243(1) din Codul Penal: "Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau se pedepseste cu inchisoare de la o luna la trei luni sau cu amenda."

 

 

Ordin de protectie provizoriu impotriva unui barbat din municipiul Bistrita

 La data de 23 iulie a.c., politistii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Bistrita au emis un ordin de protectie provizoriu impotriva unui barbat de 60 de ani din municipiul Bistrita.

Politistii au fost solicitati de o femeie de 58 de ani din municipiu care a reclamat faptul ca sotul acesteia a distrus mobilierul dintr-o incapere a locuintei unde domiciliaza impreuna, totodata adresandu-i amenintari telefonice.  

 Impreuna cu femeia, politistii au intocmit formularul de evaluare a riscului, constatandu-se oportuna emiterea unui ordin de protectie provizoriu, impotriva barbatului fiind totodata intocmit un dosar de cercetare penala pentru distrugere si amenintare.

 

 

 

 

Sanctiune aplicata pentru nerespectarea masurii de carantina

 La data de 23 iulie a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta o depistat un barbat de 33 de ani din Urmenis care nu respecta masura de carantina la domiciliu.

 Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii 55/2020 cu amenda de 1000 de lei.

 In acest caz a fost totodata informat Centru Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud pentru a dispune si alte masuri complementare conform competentei.

 

 

Trei infractiuni in urma unui accident rutier in municipiul Bistrita

 La data de 25 iulie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au depistat un sofer fara permis de conducere in urma unui accident rutier.

 Un tanar de 22 ani, din Lesu, in timp ce conducea un autoturism prin parcarea B1 Retail Park situat pe strada Calea Moldovei din Bistrita a intrat in coliziune cu un autoturism condus de o tanara de 21 ani din Domnesti.

 Dupa impact soferul de 22 de ani si-a continuat deplasarea pana in spatele unui imobil din vecinatate.

 In urma coliziunii a rezultat ranirea soferitei, aceasta necesitand transportul la spital pentru acordarea de ingrijiri de specialitate.

 In urma verificarilor politistii au stabilit ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ambii conducatori auto au fost testati alcoolscopic rezultatele fiind negativ.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier, in cadrul unui dosar penal privind savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si parasirea locului accidentului.

 

 

Accident rutier in municipiul Bistrita

 La data de 25 iulie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au intervenit la un accident la intersectia dintre strada Garii si Bulevardul Republicii.

Un autoturism condus de un barbat de 35 de ani din Bistrita a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus de un barbat de 56 de ani din Rusu Bargaului. In urma impactului nu au rezultat raniri de persoane, fiind constatate doar pagube materiale.

Soferul de 56 de ani a fost testat cu aparatul etilotst, rezultatul fiind negativ.

 In cazul soferului de 35 de ani, acesta a refuzat sa fie testat atat cu aparatul etilotest cat si cu aparatul Drug-test, motiv pentru care a fost condus la spital in vederea prelevarii de mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei si a substantelor psihoactive.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului Rutier fiind intocmit un dosar penal cu privire la conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, urmand dispunerea de masuri legale in functie de rezultatele buletinului de analiza medico-legale.

 

 

 

 

Mopedist depistat in flagrant delict fara permis de conducere si sub influenta alcoolului

 La data de 25 iulie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au oprit in trafic pe Drumul Judetean 172D prin Bistrita Bargaului un moped.

 A fost identificat soferul acestuia, un barbat de 44 de ani din Bistrita Bargaului. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 A fost totodata testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de 0,47 mg/L alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost ulterior condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de politistii Sectiei 2 Politiei Rurala Prundu Bargaului fiind intocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, urmand documentarea faptelor.

 

 

 

0 comentarii2870 vizualizări26 iulie 2021




rss 2.0
rss 2.0