Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 12 Iunie 2021 - 14587
UPDATE/ PERCHEZITII INTR-UN DOSAR DE CONTRABANDA CU TIGARETE.

In urma perchezitiilor desfasurate ieri, de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, impreuna cu politisti ai Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita - Nasaud, 20 de persoane au fost conduse la audieri.

 Au fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 5.462 de pachete de tigarete, alte 9.098 de tigarete, 2.374 de litri de alcool, 11.700 de petarde, 12 cartuse de calibru 7x75, alte 3 cartuse de calibru 16 mm, 124.782 de lei si 10.745 de euro.

 In urma probatoriului administrat, a fost luata masura retinerii fata de 9 persoane, cu varste cuprinse intre 34 si 53 de ani, din Sangeorz-Bai si Rodna, fata de 3 dintre acestea urmand a fi propusa masura arestului preventiv si fata de 2 persoane, masura controlului judiciar la expirarea masurii retinerii.

 Totodata, a fost dispusa masura controlului judiciar fata de 7 persoane, cu varste cuprinse intre 21 si 52 de ani din Sant, Rodna, Anies si Sangeorz-Bai.

 

* * *

 

Reamintim faptul ca ieri au fost desfasurate 40 de perchezitii domiciliare, in judetul Bistrita - Nasaud, fiind vizat un grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de detinere in afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcarii, fara a fi supuse marcarii, contrabanda, evaziune fiscala, eliberarea pentru consum, detinere in afara antrepozitului fiscal si transportul, oferirea spre vanzare sau vanzarea de produse energetice si abuz in serviciu.

 In cauza, s-a retinut faptul ca, in cursul anului 2020, 16 persoane, din judetul Bistrita-Nasaud, s-ar fi constituit intr-un grup infractional organizat, in vederea savarsirii infractiunii de contrabanda cu tigarete, in forma agravanta.

 Din investigatii a reiesit ca liderul grupului, cetatean ucrainean, ar fi procurat tigarete de contrabanda, la comanda membrilor gruparii.

 Tigaretele ar fi fost introduse in mod fraudulos, pe teritoriul Romaniei, de catre acesta, ascunse in paleti cu peleti si material lemnos, importati din Ucraina.

 Ulterior, ar fi fost comercializate catre ceilalti membri ai gruparii, care le-ar fi distribuit altor persoane.

 Politistii au mai descoperit ca liderul gruparii ar fi achizitionat cherestea, la pret redus, fara acte justificative si ar fi detinut si comercializat motorina, introdusa ilegal in tara, din Ucraina, pentru care nu ar fi fost achitate accizele aferente.

 Un alt membru al grupului ar fi avut preocupari legate de detinerea si comercializarea de droguri, fiind banuit ca ar fi vandut asemenea substante in diferite localuri din Bistrita si Rodna.

 Pe parcursul investigatiilor din dosar, in urma unei perchezitii efectuate la 21 octombrie 2020, in judetul Ilfov, au fost descoperite 39.000 de pachete de tigarete de contrabanda, transportate de societatea liderului gruparii, intr-un depozit pe care acesta l-ar fi inchiriat.

 Actiunea a fost desfasurata cu sprijinul politistilor din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, luptatorilor de actiuni speciale din Bistrita-Nasaud, Sibiu, Cluj, Neamt, Maramures, Alba, Bihor, Hunedoara, Harghita, Iasi, Suceava, Botosani si Brasov.

0 comentarii371 vizualizări09 iunie 2021
rss 2.0
rss 2.0