Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 19 August 2022 - 14587
BUGET LOCAL 2022 - Bistrita ...

Catre: Primaria Municipiului Bistrita. La  dezbaterea publica pentru Bugetul orasului   din acest an organizata online pe ZUM- BUM in premiera este limitat cuvantul la cinci minute ceea ce nici in vremea Pesedeului  nu se intampla asta cu toate  ca am fost evacuat din sala CL de doua ori cu Pol. Locala. la o astfel de dezbatere timpul nu trebuie limitat in nici un caz.

Iata ca avansam in jocul democratic acuma pe Pandemie si gasim noi formule sa  tinem gura inchisa cetateanului cat mai mult.

Ma vad nevoit sa trimit acest material  scris deoarece in cinci minute nu am cum sa imi exprim gandurile si ideile fata de cele expuse de Administratie cu privire la BUGET.

Nu comentez dezacordul fata de niste sume de bani  cuprinsi sau necuprinsi suficient de bine la anumite capitole  ci felul in care este propusa cheltuirea lor pe cateva aspecte  care spre marea mea uimire continua sa starneasca nemultumirile mele din acest an.   Odata cu formarea acestei coalitii nefiresti PNL +PSD+UDMR in tara, nu a trecut mult timp si vedem in plan local reluarea ca bune a unor proiecte  nefiresti care candva au fost respinse de liberali si taxate dur de bistriteni la alegerile locale din 2020 cand stiti cum ati obtinut  victoria pentru Bistrita.

 

Pe greselile  pesediste in materie de proiecte .

Va reamintesc stimati edili ca personal am depus in cele trei mandate ale fostului primar OTC. peste 6.000 semnaturi de impotrivire ale bistritenilor  fata de unele proiecte nepotrivite si chiar miselesti si agresive cu MEDIUL URBAN necesar vietii sanatoase din acest oras si nediscutate cu bistritenii lasati marginalizati si fentati,  fara dezbateri .

 

 

    Catre consilierii locali PNL, USR, PMP, UDMR Bistrita.

    In atentia domnului Primar IOAN TURC

   In atentia domnilor  Viceprimari  SORIN HANGAN si CALIN STAN

 

1.  Nu ne dau banii afara din oras ca sa sustineti pe mai departe din bani publici (cota participativa a primariei) anveloparea  blocurilor proprietate privata , operatiune facuta ilegal sau la limita legii .

Intrebati CURTEA de CONTURI  daca acest aspect este cu adevarat legal . Eu zic ca NU.

 

2.   Ma mira cum Primaria anunta  pe mai departe ca face si desface si gandeste proiect pentru parcari pe spatii verzi sau cel putin doreste sa ingramadeasca Parcul - MIHAI EMINESCU  desi acolo avem 104 locuri  trasate la suprafata si care sunt goale dupa ora 16.

Faceti bine si cumparati locul din fata Trezoreriei si acolo pe doua nivele  puteti amenaja 100-150 locuri si impreuna cu cele 104 amintite la sol in Eminescu  sunt suficiente fara sa distrugeti spatiile VERZI deficitare deja si pentru Bistrita. Acuma imi dau seama cum consilierul Alex. Bria vrea sa mai salveze cate un proiect prost votat candva de el si nu a dorit si v-au impus asa minoritar cum este sa nu incadastrati spatii mari VERZI din oras.Piata Centrala, Eminescu si scuarul din Piata Petru Rares pe care doriti candva sa le distrugeti ca sa faceti loc la masini si la afaceristii din imobiliare. O asemenea gandire nu mai este posibila in orasele Europene.

 

3.  Ati votat candva si a fost circ in CL la ideea de a mai strica o tura de bani pentru un ALPIN COASTER (sanie de vara) la partia Cocos . Consilierii PNL in vremea aceea erau foarte vocali si se impotriveau.

Vreti neaparat sa va mai vedeti de cateva ori pe televiziunile nationale pentru felul prost in care veti gestiona banii pe ghidusii  expuse din gura altora ?

Nu stricati banii pe asta ! Faceti mai bine o parcare supra-terana in locul punctelor termice dezafactate,

Demolati-le toate in 2022 cu o firma specializata care sa se miste repede.

 

4. Cumparati casele de patrimoniu. Bistrita se poate reinventa si sa devina un magnet cultural.

Cu banii cheltuiti pe non-sensul ALPIN-COASTER puteti cumpara  imobilul de pe str. Garii fosta Biblioteca Jud.

 Nu renuntati la cladirile impunatoare de pe Independentei  ale fostului Spital Jud.si casa Ioan Zidarul de pe Pietonal.

Aici poate fi infintat un CAMPUS Universitar de elita in timp.

 Tinerii bistriteni pot invata cu succes aici nu sa mearga la Cluj si sa impovarasca cu cheltuieli pe parintii lor.

 

5. Renuntati la reconfigurarea traficului si la ingustarea strazilor Nasaudului-Andrei Muresanu-Decebal. prin plasarea de piste de biciclete intr-un trafic imens si nu puneti in pericol viata biciclistilor pe o astfel de artera grea.

Pistele se fac pe strazi  mai putin circulate nu cu nasul direct in  tevile care emana gaze. Ganditi-va la sanatatea biciclistilor.

Nu desfintati aceste parcari laterale de pe acest lung traseu, ganditi-va ca distrugeti  micile afaceri si locurile de munca a sute de bistriteni.

Ei nu vor mai putea veni, parca si cumpara din zona nimic si mai paralizati un sector mare ca si cel de pe Dornei si Pietonal.

 

6. Amenajati  fosta groapa din Zavoaie in prezent dezafectata si pe o suprafata de aprox. doua ha. plantati SALCAM, PAULOWNIA cu crestere rapida si acolo in locul spinilor sa apara un parc VERDE  care sa fie incadastrat si dotat cu cele necesare, banci, cosuri etc.

 

  Un lucru notabil a avut in prima parte de mandat actualul Primar IOAN TURC care a reusit pe bune o idee intrazneata si benefica orasului.

Renuntarea la Centrul Intermodal  de Trafic de pe Garii-Rodnei care ar fi supraaglomerat rau zona iar gazele  si sanatatea erau o amenintare pentru locuitorii zonei.

 Va cer domnule primar si chiar va rog insistent sa retrageti definitiv proiectele paguboase MEDIULUI de MINERALIZARE a Pietei Centrale si de distrugere  a Parcului Eminescu la schimb cu o nefericita parcare, va rog sa o faceti public intr-o conferinta de presa.

Bistrita are inca suficiente locuri unde se pot amenaja cateva mii de locuri de parcare fara sa distrugem ceva gata amenajat.

 

   Cu stima . Balan Marius- Horea                                              Bistrita 24. ian 2022.

                     ecologist.

 

0 comentarii4508 vizualizări24 ianuarie 2022
rss 2.0
rss 2.0