Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 19 August 2022 - 14587
BUGETAREA Participativa - o mare gogoasa desumflata.

Dupa anuntarea in vara  a faptului ca o minune apare si la Bistrita privind stradaniile administratiei de asi face timp si a ne baga in seama pe noi cei multi si buni platnici, a aparut mult asteptata BUGETARE PARTICIPATIVA prin care cetatenii isi pot face cunoscute ideile lor si sustinerea administratiei locale.

Am sarit in sus de bucurie si in timpul cel mai scurt am fost primul bistritean care am depus  proiectul meu .

Acesta consta in plantarea a 1.000 arbori de aliniament, refacerea locasurilor pt. arbori in prezent acoperite cu dale, asfalt, precum si cumpararea de mobilier specific  stradal (rame de fonta) amplasate civilizat la fiecare fir plantat.

Si a sosit ziua  de 8 oct. cand domnul Primar ne-a invitat la o sedinta la CL sa transmita celor sase bistriteni de ce nu le-a trecut proiectul in urma vizualizarii de catre o comisie a primariei.

Desigur ma intereseaza proiectul meu, si declar ca Primarul si doamna Liliana Cocisiu sef serv. nu m-au convins deloc de ce  proiectul nu a fost admis.


Constat cu tristete ca nici actuala conducere PNL care nu se deosebeste absolut deloc de cei din epoca trecuta nu dau nici o importanta investitiilor in sanatatea publica.


Da, acesti arbori ceruti de mine sunt singurile masuri clare si stiute de reducere a poluarii si fenomenelor  de imbolnavire rapida (boli respiratorii) care afecteaza tot mai multi cetateni din marile orase.

Asa cum nu s-a construit nici un spital nou tot asa administratiile romanesti nu dau doi bani pe sanatatea publica. Nu-i intereseaza acest capitol.

Regret mult ca domnul Primar este la cheremul subalternilor  sai si nu doreste inca sa faca diferenta intre  ce i se pune pe masa  de catre contribuabilul informat, educat si preocupat si restul smecheriilor pline de iz birocratic, partinitor si rauvoitor.

 

 

 

 

 

                           CONTESTATIE


 Prin prezenta contest faptul ca Primaria Bistrita prin comisia de evaluare a proiectelor depuse de cetateni  au respins proiectul depus de mine doar asa  dintr-un capriciu stiut si inteles numai de dansii.

Mentionez ca de la bun inceput  propunerile mele respecta exact ceea ce s-a cerut in ghidul informativ, este adresat intregii comunitati , si comform cap.sase(6)se incadreaza  perfect.

Mai mult asa cum ne spune regulamentul Comisia putea usor sa ajusteze proiectul din punct de vedere tehnico-economic  asa cum se specifica si nu sa-l respinga. Comisia  a invocat cap.7 pct.2 lit.a degeaba. In proiectul meu se regaseste parte de investitii prin refacerea locasurilor cu materiale de constructii precum si cumpararea de rame de fonta stradale. Cumpararea arborilor in sine se puteau  face pe rand in doua-trei etape si din alte fonduri si nu sa se respinga din exces de zel. proiectul.

 Si acuma amintesc din spusele domnului primar Ioan Turc  trimis in toata presa, in 10.02.2021.

"IOAN TURC - (am facut o vizita la serele de flori unde cu sefa serviciului am discutat despre unele solutii de infrumusetare a perimetrelor citadine. In primul rand sensurile giratorii vor fi transformate in oaze de verdeata, iar intretinerea zonelor verzi va trebui mult imbunatatita inclusiv prin completarea cu arbori a aliniamentelor stradale."


 Pai domnule Primar! Eu ce am cerut in proiectul meu?  De aceea l-ati respins ? Probabil ca nu sunt sef de serviciu, angajatul de la stat care asculta disciplinat ineptiile care i se impun.

 Degeaba tot faceti trimitere la sefi de serviciu si-i ridicati in slavi, cu acestia Bistrita a pierdut peste 1.000 de arbori  de pe toate strazile. Nu au nimic in comun panselutele cu arborii. Acolo este o  alta afacere si arborii sunt intr-o cu totul alta categorie si un nou serviciu PARCURI-ARBORI trebuie din start infintat sau separat.

Asadar cer  ca o alta comisie sa analizeze corect propunerea mea si proiectul depus de mine . Cred ca bistritenii  asteapta un astfel de proiect  si va reamintesc numarul foarte mare (cinci mii) de semnaturi depuse numai  pentru Piata Centrala la auzul ca de acolo cu un proiect miselesc al Primariei urmau sa dispara 70 de arbori.  Bistritenii sunt foarte sensibili  si tin la orasul lor in materie de arbori si spatii verzi distruse. 

 

            Cu stima.                    

                       Marius-Horea- Balan   

                         10 oct. 2021.

 

 

0 comentarii4508 vizualizări10 octombrie 2021
rss 2.0
rss 2.0