Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 19 August 2022 - 14587
Tablou de tara - Romania tara bananiera aflata in UE .

Si a trecut ceva timp de la aderarea din 2007 la Europa civilizata insa in interiorul granitelor formale noi nu ne schimbam  si nu vrem normalitate nici de-a dracului. Sa moara europenii de vom schimba ceva, ceva ce ei ne cer in legislatie si recomandari. Nu schimbam nimic si va anuntam ca daca va fi nevoie o vindem si pe mama si pe tata .

 Romania desi nu este inca declarata colonie, se comporta cu un intreg aparat de stat  ca si cum avem acest statut. Nu mai conteaza STATUL de DREPT, statul PARALEL, sau INVIZIBIL in aceasta tara se poate obtine cu cativa euro tot ce va doriti. Coruptia UCIDE  si URSI nu numai vieti umane. Coruptia te lasa pe tine ca tara in fundul gol cu locuitori cu tot dar nu este valabila  la politrucii din editiile trecute si actuale din administratia romaneasca care administreaza aceasta tara ca pe un ladoi cu lucruri valoroase insa aruncate toate la mare invalmaseala de unde ei sunt primii care si-au sustras la timp toate cele necesare  pentru trei generatii de puisori care vor iesi din ouale lor ascunse in toate unghierele tarii.

 Zilele acestea dupa Sfintele PASTI ma cuprinde din nou rusinea ca traiesc intr-o tara cu sistem mafiot la absolut toate segmentele societatii. Impusacrea celui mai mare URS din Romania si poate si din Europa face valva mare in presa Europeana si pe facebook. Un printisor a dat de trei ori mai putini euroi sa vina dupa un mare trofeu sa-i intinda pielea pe peretii castelului sau din Austria, vechi de 1000 de ani.  Cu 7.000 euro si-a vazut pofta poftita adica a platit de trei ori mai putin cat ar costa pe continen o asemenea raritate.

Dar  nu aici e problema ci la faptul ca din nou autoritatile romane se injosesc groaznic  in a face asemenea compromisuri si oferte scandaloase. Exista acuma de forma o ancheta care nu ne va zice nimic si va fi bine ambalata ca sa ne faca sa uitam repede. Se mai intreaba cineva ce a rezolvat ancheta de azi iarna cu cei trei ursuleti scosi din barlog de muncitorii forestieri din Harghita ?  Nu . Este uitata. Avem se spune MAFIA URSILOR a celor care pun laturi, umbla dupa pui si-i vand bine undeva prin Ucraina la bogatanii din intreaga Rusie care ii doresc incuiati in custi la vilele lor. Asa ne spunea presa atunci. Romanii si ONG-urile trebuie sa iasa in strada sa apere  avutia nationala de mare valoare cinegetica si sa spunem STOP vanarii de trofee.

 Va reamintesc pe scurt de ce ne comportam ca o colonie si arat aici si vina noastra de cetateni traitori  pe acest pamant praduit la maxim.

 In anii 90 dupa ridicarea cetii din fata ochilor am inceput comertul cu lucrurile sfinte. Se tranzitau cu ajutorul celor din vami  icoane , altare (usile imparatesti) de la biserici vechi de o frumusete rara si vechime mare, farfurii de lut, mobila veche , au urmat bratarile dacice si cosonii de aur si argint scoase cu detectoarele  sub ochii politistilor si autoritatilor din Transilvania.  A urmat impuscarea ciocarliilor de catre patronii de restaurante din Italia. Mii de pasari  au fost impusacate , brandul  tarii legat de legendarul ansamblu CIOCARLIA , si pe asta l-am facut praf odata cu impuscarea acestor minunatii Dumnezeiesti .  Am facut praf Delta si Dunarea cu braconajul si tranzactii dubioase de icre negre de Morun, Cega, Pastruga, Nisetru.

Ma opresc aici, sunt ecologist nu mai amintesc partea economica si financiara de la alte mii de demolari si vanzari dubioase prin care statul a fost pacalit ca un copil cu o jucarie si o bombonica.  Padurile sun praf si numai CSAT-ul mai poate indrepta lucrurile. Astept cu sufletul la gura sa vina ziua in care se va decreta marea prohibitie la  exploatarile forestiere  ca alta scapare si formula nu exista.

 Pana una alta  trist lucru in tara mea. Un printisor aflat pe locul 17 la succesiune de tron mic a omorat un REGE in Romania.

REGELE CARPATILOR care imparatea sus  locurile si casa lui .  Regele ARTHUR de 17 ani care nu facea rau la nimeni , masculul alfa in lumea lui.

 

 

           Balan Marius Horea  -    ecologist .

ONG. Bistrita Civica

 

 

 

0 comentarii4487 vizualizări06 mai 2021
rss 2.0
rss 2.0