Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 19 August 2022 - 14587
"Pentru Romania, nu tine sa apara in competitie mereu doua partide ecologiste".

Fiind un om activ nu imi propun sa trag la barlog dupa aceste alegeri si am asteptat cu sufletul la gura cifrele acestui scrutin. Despre absenteism nu mai are rost sa vorbim, toti care au stat acasa nu merita absolut nimic mai bun decat ce au avut pana in ziua votului.

 Facand pana mai ieri politica locala adica din 2007 si pana in oct. 2020 am tinut ca si closca sub aripi doua partide mici pe care le-am crescut la Bistrita asa cum am putut si m-am priceput. Au fost pana nu demult copiii mei de suflet daca pot sa ma exprim asa. Ultimul copil a devenit in schimb foarte debil si nu a trecut examenul la aceste jocuri democratice si exact ca si la locale capitanul de pluton, Ciobanica Dumitru Daniel, cel care si-a dorit pe nemuncite stampila si functia in Partidul VERDE prea devreme, a obtinut un scor lamentabil fiind din nou  sub nivelul candidatilor independenti. Cu 245 voturi la Camera Deputatilor (0,30%) si cu 420 voturi la Senat (0,52%) partidul VERDE s-a uscat de tot. Bistritenii din municipiu dar si cei din judet au taxat dur graba cu care Ciobanica s-a catarat in fruntea partidului si nu a miscat un deget cu cei foarte putini colegi ramasi in cele patru filiale din BN. Mai mult, din analiza facuta, colegii din filiale (doi la Senat) au adus mai multe voturi decat  Ciobanica de la camera Deputatilor.

Nici primul partid PER din care am facut parte 2007-2016 nu s-a miscat mai bine doar cu niste voturi nesemnificativ mai mari pe BN.

In schimb surpriza vine totusi de la acest AUR foarte tanar si controversat partid care a intrecut pana si USR-ul la noi. Dar prea putin ma intereseaza soarta AUR-ului, pentru ca nici pe degete sau la gat nu imi place sa il port.

 Inima imi tresare doar cand vad ce rusinos si cat de greu se scalda cele doua partide PER si PV intr-o lume in care toti se sfasie intre ei de dragul puterii si a avantajelor.

Sunt un unionist si imi doresc demult ca in Romania aceste doua partide ecologiste rupte de realitatea politica de la noi, si vad ca nu sunt capabile sa fuzioneze dupa cum stiu bine ca o cere electoratul lor de foarte multa vreme si confuziile pe buletinele de vot nu inceteaza.

Cu conduceri debile care nu au nimic in comun cu ECOLOGIA atat PER-ul cat si PV stagneaza rusinos inca de la infiintare si nu trec  decat sporadic pe la locale cate un 3% ici colea. In loc sa se contopeasca sa isi aduca oameni valorosi, adevarati ecologisti, cei din PER fac racolari de la pesedeu, si cei din PV cu si mai mult talent prin marele maestru Calinescu (care jurizeaza la ROMANII au TALENT) a reusit cu adevarat sa jurizeze stramb la Bistrita, cocotant pe acest doar inalt ( fizic) Ciobanica care visa si el CAI VERZI pe pereti crezand ca daca detine o stampila si o functie amarata va RUPE FASURI asa cum ii place lui sa se exprime.

Tinere, partidul Verde nu are ca obiectiv in statutul sau sa rupa fasul nimanui ci in mod normal militeaza pentru ecologie, fie ea si politica. Cand  parasti si demolezi o organizatie doar de dragul detinerii unei stampile asta este si rezultatul.

Votantii jud. BN cei care mai si citesc cate o stire au taxat bine prin indiferenta lor pe VERZII din BN. Cu aceste rezultate rusinoase fara o minima implicare  a candidatilor si a falsului presedinte de filiala, eu va cer DEMISIA atat a sefului mare de la Bucale (Calinescu) cat si a neinsemnatului de-acum incolo Dan Ciobanica care este doar un simplu detinator de stampila la VERZI si nimic mai mult.

Pana in 2024 mai aveti timp domnilor sa fuzionati, altfel tot praful de pe toba o sa-l obtineti inca 30 de ani. Pentru Romania nu tine sa apara in competitie mereu doua partide ecologiste, electoratul nostru nu este educat nici la capitolul civic, nici eco. Va anihilati reciproc pana la a DOUA VENIRE cand atunci nu va mai fi nevoie de voi.

 

Balan Marius Horea

0 comentarii4438 vizualizări07 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0