Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 19 August 2022 - 14587
Peste 50% dintre tinerii din Romania si-au pierdut increderea si motivatia in perioada starii de urgenta.

Echipa Vreau sa Fiu Antreprenor si Insights din cadrul Romanian Business Leaders face publice primele date din cadrul studiului Insights PulseZ, un barometru national menit sa identifice reactiile si comportamentele tinerilor in perioada starii de urgenta. 
Potrivit studiului Insights PulseZ peste 60% dintre tinerii din Romania s-au plictisit acasa in perioada starii de urgenta, iar 56% dintre ei si-au pierdut increderea si motivatia in fortele proprii. 
In plus, intreruperea brusca a activitatilor cotidiene a condus la dezechilibre emotionale pentru unii dintre ei. In total, studiul Insights PulseZ a identificat 19 probleme cu care s-au confruntat tinerii in perioada starii de urgenta.

Mai bine de 50% au simtit lipsa socializarii fata-in-fata, iar aproximativ 35% dintre ei au admis ca au avut stari emotionale fluctuante si s-au simtit obositi. 


"Cu toate ca tehnologia face parte din viata noastra, iar tinerii sunt obisnuiti sa petreaca destul de mult timp in mediul online, raspunsurile pe care ei le-au avut la intrebarile noastre arata ca lipsa interactiunii fata in fata ii determina sa isi piarda motivatia si increderea. Multi tineri au recunoscut ca s-au adaptat destul de greu, au avut probleme cu somnul, au simtit lipsa exercitiilor fizice si unii dintre ei nu au fost prea incantati de calitatea cursurilor online la care au fost nevoiti sa participe", a declarat Alin Claudiu Apostu, coordonator Insights.

Cat au petrecut tinerii in online si pe ce canale in perioada starii de urgenta?

44% dintre tinerii din Romania au petrecut peste opt ore pe zi in online, in timp ce doar 10% au petrecut mai putin de trei ore.

33% dintre ei au invatat pentru scoala si tot atatia au optat sa urmareasca diverse filme sau seriale online.

Un procent mai mare a fost identificat in randul celor care au participat la cursuri online, mai bine de 40% au optat pentru o astfel de activitate. 


1 din patru tineri a ales sa isi petreaca timpul cu precadere pe platformele de social media sau sa consume continut de pe canalele de streaming online.


Dintre platformele preferate Instagram a fost cea mai populara cu 6 din zece tineri care au consumat sau creat continut.

1 din 2 tineri romani au preferat sa se uite pe YouTube in timp ce aproximativ 1 din 4 tineri a folosit TikTok marcand astfel intrarea platformei de social media in Top 5 cele mai folosite platforme in Romania de catre tinerii intre 16-24 ani.


Studiul Insights PulseZ a fost realizat pe un esantion de 1115 tineri cu varsta intre 16-24 de ani si este reprezentativ la nivel national din punct de vedere al genului, regiunii si mediului urban-rural.

Pe langa informatii despre starea emotionala si activitatile tinerilor din perioada starii de urgenta, studiul mai cuprinde informatii si despre:comportamentul in online si de consum al tinerilor din perioada starii de urgenta, preferintele si atitudinile tinerilor cu privire la consum, scoala si antreprenoriatce ii motiveaza si ce isi doresc tinerii in viata personala si profesionala.
Raportul complet poate fi descarcat gratuit de pe pagina https://vsfa.ro/studiu. 


Studiul Insights PulseZ a fost facut de catre echipa Vreau sa fiu Antreprenor si Insights din cadrul Romanian Business Leaders, cu sprijinul partenerilor D&D Research, Oxygen Communications, Loopaa Marcom, Brandocracy si Wisemetry.


Despre Vreau sa fiu AntreprenorVSFA este un program national prin care ne propunem sa promovam gandirea si actiunea antreprenoriala in randul tinerilor din Romania. Desfasuram conferinte in tara (peste 220 evenimente pana acum incepand din 2013), avem 10 comunitati locale de tineri care creeaza si implementeaza proiecte locale iar impactul lor a depasit 27.000 de tineri.


Despre InsightsMisiunea Insights este aceea de a sprijini organizatiile sa se dezvolte prin potentialul si creativitatea unora dintre cei mai antreprenoriali si inovativi tineri din Romania. Sprijinim astfel atat dezvoltarea tinerilor si apropierea lor de mediul de business in timp ce aducem plus valoare firmelor romanesti de toate dimensiunile pentru a sustine dezvoltarea economica. Am organizat 8 bootcampuri pana acum iar proiectul a primit anul trecut premiul pentru Top 10 programe globale pentru dezvoltare ecosistem de inovatie de la ITU, Agentia Natiunilor Unite pentru Informatii si Telecomunicatii.


Despre Romanian Business LeadersRomanian Business Leaders (RBL) este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit care ofera o platforma de actiune si implicare sociala pentru antreprenorii si sefii de companii din mediul de business privat. RBL face Romania o tara mai buna pentru business si pentru romani, prin proiecte care imbunatatesc educatia, antreprenoriatul si buna guvernare in Romania. Proiectele RBL sunt initiate si dezvoltate pe baza de voluntariat de cei peste 200 de membri, antreprenori si executivi de top din Romania.

0 comentarii4473 vizualizări30 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0