Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Meteo Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
ATENTIONARI METEO IN VIGOARE, CONDUCETI PRUDENT!

Avand in vedere prognoza meteo si atentionarile privind intensificari ale vantului, viscol la altitudini mari, in zona de munte, politistii va recomanda sa va informati cu privire la traseul pe care urmeaza sa il parcurgeti si sa conduceti prudent.  Incepand de astazi, 17 februarie, ora 10.30 si pana in 18 februarie 2022, ora 11.00, intra in vigoare atentionari meteo care vizeaza zonele montane, unde vantul va sufla cu putere, iar vizibilitatea va fi redusa.

 Astfel, conducatorilor de autovehicule le este recomandat ca, inainte de a porni la drum, sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga, situatia meteorologica existenta si sa isi echipeze autovehiculul cu anvelope corespunzatoare sezonului rece. Totodata, trebuie asigurata o buna vizibilitate, prin curatarea parbrizului, lunetei si geamurilor laterale.

 De asemenea, in timpul deplasarii, conducatorii auto trebuie sa manifeste permanent prudenta, sa reduca viteza de deplasare in zonele cu carosabil alunecos sau unde vizibilitatea este redusa, precum si in apropierea trecerilor pentru pietoni;

 Cand partea carosabila este acoperita cu zapada, conducatorii auto au obligatia sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara acestora.

 Orice situatie de urgenta cauzata de vremea severa poate fi semnalata la numarul unic de urgenta 112!

0 comentarii7042 vizualizări17 februarie 2022




rss 2.0
rss 2.0