Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Mai sunt cateva zile pana la expirarea termenului pentru depunerea Declaratiei Unice.

Saptamana viitoare, pe 25 mai 2023,se implineste termenul pentru depunerea Declaratiei Unice (DU) privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) pentru anul 2022 precum si a impozitului estimat si a contributiilor sociale datorate, pe  anul 2023.

Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul de impunere au realizat,individual sau intr-o forma de asociere,venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Recomandam ca Declaratia Unica sa fie depusa prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, respectiv:

-prin intermediul serviciului "Spatiul privat virtual", disponibil pe portalul www.anaf.ro;

-prin intermediul serviciului "Depunere declaratii", disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat;

De asemenea, DU se poate depune si in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire.

 

Informatii detaliate despre Declaratia Unica pot fi vizualizate la urmatorul link - Brosura.In plus, pe pagina de Facebook a ANAF si pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descarcarea, completarea si depunerea DU.

Pentru completarea si depunerea declaratiei unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

? apeland Serviciul central de asistenta telefonica a contribuabililor - Call - center, la numarul de telefon 031.403.91.60;

? prin e-mail, accesand Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ si in serviciul Spatiul Privat Virtual.

 

 

 

Sef administratie,

Dorina Cicioc

 

 

0 comentarii8827 vizualizări19 mai 2023
rss 2.0
rss 2.0