Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Exceptii de la obligatia de a depune declaratie de mentiuni.

Persoanele juridice romane, care  in anul 2022 au fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor si care indeplinesc conditiile pentru aplicarea acestui sistem si in 2023, NU au obligatia de a depune declaratie de mentiuni pentru a comunica mentinerea acestui sistem de impunere

  Persoanele juridice, care in anul 2022 au fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor si in anul 2023 indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a aplica acelasi regim, NU au obligatia de a comunica organelor fiscale competente aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderilor prin depunerea unei declaratii de mentiuni (formular 700 sau, dupa caz, formular 010) intrucat, in aceasta situatie, nu se modifica datele din declaratia de inregistrare fiscala.

 Precizam ca, in conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii au obligatia depunerii unei declaratii de mentiuni in cazul modificarii ulterioare a datelor din declaratia de inregistrare fiscala.

 

                                                  Compartimentul Comunicare

0 comentarii9303 vizualizări27 martie 2023
rss 2.0
rss 2.0