Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Joi 28 Martie 2024 - 14587
25 mai 2022, termen pentru depunerea Declaratiei Unice.

Maine, 25 mai 2022, este termenul pentru depunerea Declaratiei Unice (DU) privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212). Declaratia unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul de impunere au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Reamintim ca, atat prin Formularul 230, cat si prin intermediul DU, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul datorat  pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

           Recomandam ca Declaratia unica sa fie depusa prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, respectiv:

- prin intermediul serviciului "Spatiul privat virtual" (SPV);

- pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

           Pentru completarea si depunerea declaratiei unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

         - apeland Serviciul central de asistenta telefonica a contribuabililor - Call - center, la numarul de telefon 031.403.91.60;

         - prin      e-mail,      accesand      Formularul      de      contact      disponibil      pe      portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ si in serviciul Spatiul Privat Virtual.

           In plus, pe pagina de Facebook a ANAF si pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descarcarea, completarea si depunerea DU.

           Alte informatii detaliate despre Declaratia Unica pot fi accesate la urmatorul link -  https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm

 

 

          Dorina Sanda CICIOC      

           Sef administratiei,           

 

 

                      Intocmit: Compartimentul Comunicare

0 comentarii7798 vizualizări24 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0