Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Luni 04 Iulie 2022 - 14587
Procedura privind inrolarea, precum si modalitatile de acces in PatrimVen a fost aprobata.

D.G.R.F.P. Cluj-Napoca informeaza  autoritatile publice, institutiile publice  sau de interes public  ca,  prin Ordinul ministrului finantelor nr. 109/2022 , publicat in Monitorul Oficial nr. 136 din 10 februarie 2022, a fost aprobata Procedura privind inrolarea, precum si modalitatile de acces in PatrimVen. Utilizarea  de catre autoritatile publice,institutiile publice  sau de interes public din administratia  publica centrala si locala a sistemului informatic PatrimVen se realizeaza  in baza unui protocol de aderare care include lista serviciilor disponibile din cadrul sistemului informatic,precum si descrierea interfetelor de acces la acesta.

De asemenea, actul normativ  reglementeaza procedura privind aprobarea  accesului la serviciile disponibile  din cadrul sistemului informatic PatrimVen  precum si modelul Cererii de numire sau revocare a administratorului  de interoperabilitate  pentru gestionarea drepturilor de acces ale utilizatorilor din partea autoritatii  publice, institutiei publice  sau de interes public  din administratia publica centrala si locala.

Avand in vedere  modificarile si completarile aduse Codului de procedura fiscala prin OG nr.11/2021 , potrivit carora, incepand cu data  de  01 Martie 2022,  autoritatile publice, institutiile publice  sau de interes public din administratia  publica centrala si locala sunt obligate sa se inroleze in sistemul informatic PatrimVen, D.G.R.F.P Cluj-Napoca recomanda initierea demersurilor necesare din timp, in vederea evitarii eventualelor situatii neplacute cauzate de o suprasolicitare a sistemelor informatice anterior datei de 1 martie 2022".

Baza legala:

-Ordinul M.F. nr. 109/2022 pentru aprobarea Procedurii privind inrolarea, precum si modalitatile de acces in PatrimVen;

-Legea  nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare."

 

 

          Dorina Sanda CICIOC      

           Sef administratiei,                                 

 

 

Intocmit: Compartimentul Comunicare

0 comentarii3570 vizualizări23 februarie 2022
rss 2.0
rss 2.0