Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Luni 04 Iulie 2022 - 14587
ASPES a lansat lucrarea - Modelul economic romanesc in Uniunea Europeana Romania - Orizont 2040.

Asociatia pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale (ASPES) a lansat  lucrarea Modelul economic romanesc in Uniunea Europeana Romania - Orizont 2040, Editura Economica, Bucuresti, 2021, 668 de pagini, initiativa proprie, elaborata cu suportul stiintific al Academiei Romane - Sectia de Stiinte Economice, Juridice si Sociologie, presedinte acad. Mugur Isarescu.

Lucrarea beneficiaza de coordonarea asigurata de dr. ec. Constantin Bostina - presedinte al ASPES, de prof. univ. dr. Nicolae Istudor - rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si de regretatul profesor Gheorghe Zaman (1942-2021), membru corespondent al Academiei Romane.

Lucrarea poarta supratitlul "Sa gandim dincolo de azi", exprimand esenta modului de abordare si caracterizand in acelasi timp unitatea tematica generatoare a unei viziuni de ansamblu care isi dezvolta prin continut fundamentarea si isi sustine utilitatea prin argumente.

In lucrare se regasesc rezultate de cercetare, dezbateri, idei, reflectii, experiente practice sintetizate din mediul academic, universitar si de cercetare, din mediul de afaceri si din cel financiar?bancar, din societatea civila, din lumea tinerilor intreprinzatori, studenti si elevi.

Parteneri la elaborarea lucrarii au fost Asociatia Generala a Economistilor din Romania (AGER), Asociatia Facultatilor de Economie din Romania (AFER), Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, Institutul National de Cercetari Economice "Costin C. Kiritescu" (INCE) al Academiei Romane, Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti" (ASAS), Romania Durabila, Societatea Academica de Management din Romania (SAMRO), Asociatia Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

In contextul evenimentului de lansare, dr. ec. Constantin Bostina a subliniat ca lucrarea isi propune sa ofere "o imagine a economicului, a socialului si a educatiei din Romania de azi si, pe aceasta baza, sa prezinte de pe pozitie stiintifica ce ar trebui sa se intample in Romania de acum in colo, incat sa asezam economia, cercetarea, educatia, societatea in ansamblu pe coordonatele unei evolutii de substanta in orizontul urmatoarelor decenii; sa gandim la un model economic romanesc deschis, in care potentialul economic, resursele naturale, minerale, financiare, umane, educationale, creatoare sa fie valorificate in primul rand in folosul national", evident printr-o colaborare europeana si internationala reciproc avantajoasa.

Caracterizata cu ocazia lansarii ca primul demers de asemenea amploare si profunzime a abordarii finalizat dupa 1990, lucrarea Modelul economic romanesc in Uniunea Europeana Romania - Orizont 2040 propune ca abordare si premise cunoastere obiectiva, informatie, studiu, cercetare, conditii pentru transpunere in realitate, stapanire a unor domenii datorata stiintei de carte si exercitarii practice. Este utila ca resursa documentara si de idei, adresata profesionistilor intr-o diversitate de domenii, ca si publicului interesat de analiza si argumentatie sub semnul relevantei echilibrate. Dincolo de toate, Modelul economic romanesc in Uniunea Europeana Romania - Orizont 2040 propus de ASPES este oferit ca reper decidentilor politici asupra drumului pe care Romania il deschide generatiilor care vin.

0 comentarii3542 vizualizări02 februarie 2022
rss 2.0
rss 2.0