Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Luni 04 Iulie 2022 - 14587
Inregistrarea in SPV va deveni obligatorie incepand cu 1 martie 2022 pentru persoanele juridice.

Inregistrarea in SPV va deveni obligatorie incepand cu 1 martie 2022 pentru persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, P.F.A-urile, profesiile liberale, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.  Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud  aduce la cunostinta celor interesati  ca prin  OG 11/2021, care modifica Codul de procedura fiscala, se stabileste ca, incepand cu data de 01.03.2022,  documentele transmise de catre persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, P.F.A-urile, profesiile liberale, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale sa se faca, exclusiv, prin intermediul  Spatiul Privat Virtual. 

In situatia in care contribuabilii/platitorii nu isi indeplinesc obligatia comunicarii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta a cererilor, inscrisurilor sau oricaror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central in format letric, nu vor fi luate in considerare, urmand ca acesta sa notifice contribuabilii/platitorii cu privire la obligativitatea comunicarii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta"

Contribuabilii vor avea la dispozitie perioada de pana la data de 1 martie 2022 pentru a se inregistra in Spatiul Privat Virtual, data dupa care comunicarea cu organul fiscal  se va face exclusiv online.

Recomandam contribuabililor sa intreprinda demersurile necesare pentru inregistrarea in Spatiul Privat Virtual pana la data de 01 martie 2022 pentru a nu risca eventualele efecte negative care pot aparea daca un document sau inscris trebuie depus  intr-un anumit termen, iar acest lucru se realizeaza fizic si nu prin SPV  ( Exp. prescrierea unui drept, pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscala, dreptul de a stinge cu o anumita data o creanta - amenzi, posibilitatea de a contesta, etc.).

Reiteram ca "Spatiul Privat Virtual" este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h,7 zile/7 zile, prin intermediul caruia contribuabilii depun declaratii, cereri, solicita documente, verifica situatia fiscala proprie s.a.

Persoanele fizice sau juridice, care detin certificat digital calificat, pot solicita inregistrarea ca utilizator SPV, iar persoanele fizice, care nu detin un astfel de certificat, pot cere inregistrarea pe baza de nume de utilizator si parola.

Baza legala: OG nr. 11/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala si reglementarea unor masuri fiscale publicat in Monitorul Oficial nr. 832/31.08.2021.  

 

       Sef administratie

      Dorina Sanda Cicioc

.

Adresa: Bistrita,str.1 Decembrie, nr.6-8

Tel/fax: 0263-210661

Email: ajfp.bistritanasaud@anaf.ro

Website: https://www.anaf.ro/anaf/internet/Cluj 


0 comentarii3563 vizualizări01 februarie 2022
rss 2.0
rss 2.0