Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Luni 04 Iulie 2022 - 14587
AJFP BN recomanda plata on line a obligatiilor fiscale cu scadenta in 25 ianuarie 2022.

In conditiile actuale, cand este foarte importanta respectarea prevederilor legale privind siguranta publica si  combaterea raspandirii coronavirusului  SARS-COV-2, pentru a evita deplasarile la sediile unitatilor fiscale, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Cluj-Napoca  recomanda  contribuabilililor ca  plata obligatiilor fiscale cu scadenta in 25 ianuarie 2022 sa se faca on- line sau prin virament bancar. 

Totodata   informam    contribuabilii  ca, pe perioada aplicarii prevederilor art. I din O.U.G. nr. 153/2020 pentru instituirea unor masuri fiscale de stimulare a mentinerii/cresterii capitalurilor proprii, precum si pentru completarea unor acte normative, termenele pentru depunerea declaratiilor si pentru plata impozitului sunt urmatoarele:

    a) pentru contribuabilii platitori de impozit pe profit, prin derogare de la prevederile art. 41 si 42 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declaratiei anuale privind impozitul pe profit si plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv este pana la data de 25 iunie inclusiv a anului urmator, iar pentru contribuabilii care intra sub incidenta prevederilor art. 16 alin. (5) din Codul fiscal pana la data de 25 a celei de-a sasea luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat;

    b) pentru contribuabilii platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, prin derogare de la prevederile art. 56 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declaratiei aferente trimestrului IV si plata impozitului aferent acestui trimestru este pana la data de 25 iunie inclusiv a anului urmator;

    c) pentru platitorii de impozit specific unor activitati, prin derogare de la prevederile art. 8 din Legea nr. 170/2016, cu completarile ulterioare, termenul pentru depunerea declaratiei aferente semestrului II si plata impozitului aferent acestui semestru este pana la data de 25 iunie inclusiv a anului urmator.

Detalii suplimentare pot fi obtinute:

- telefonic, apeland Call Center-ul de asistenta al A.N.A.F., la nr.031.403.91.60

- prin Formularul Unic de Contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro in sectiunea Contact - Formular de contact sau,

- la structurile de asistenta pentru contribuabili din cadrul unitatilor fiscale teritoriale.

 

          Dorina Sanda CICIOC      

           Sef administratiei,                                

 

 

 Intocmit: Compartimentul Comunicare

0 comentarii3045 vizualizări25 ianuarie 2022
rss 2.0
rss 2.0