Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Masuratori hidrologice la recentele viituri.

 

Va prezentam astazi aspecte de la recentele viituri, din activitatea hidrologilor de la Sistemele de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud si Maramures.

Hidrologii nostri utilizeaza echipamente de ultima generatie de tip ADCP (Acoustic Doppler Current Profiler) pentru masurarea parametrilor hidrologici.

Avantajele utilizarii acestei tehnologii includ:

• reducerea timpului de realizare a masuratorilor;

• posibilitatea de a efectua, in acelasi timp, mai multe masuratori in mai multe sectiuni;

• creste precizia determinarilor debitelor de apa;

• masurarea parametrilor hidrologici (debite, viteze si adancimi ale apei, profil transversal etc) se realizeaza cu un grad de acuratete ridicat;

• salveaza automat datele masurate in softul ADCP, astfel ca aceste informatii sunt accesibile imediat;

• scade considerabil riscul la care este expus personalul care efectueaza aceste masuratori.

Monitorizarea nivelurilor si a debitelor tranzitate prin sectiunile statiilor hidrometrice in timpul viiturilor prezinta o importanta deosebita in activitatea de gestionare a evenimentelor hidrometeorologice periculoase.

Codurile hidrologice au fost actualizate astazi, 9 februarie. Codul portocaliu va fi valabil pana sambata, la miezul noptii, iar cel galben pana duminica, la pranz. Din arealul Somes-Tisa, sunt vizate rauri din judetele Bistrita-Nasaud, Maramures si Satu Mare: https://www.hidro.ro/warning/avertizare-hidrologica-nr-13-din-09-02-2024/

 

 

0 comentarii1456 vizualizări09 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0