Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 01 Februarie 2023 - 14587
Romsilva majoreaza volumul de lemn pus pe piata in 2022 si 2023.

Volumul de lemn pus pe piata de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pana la finalul acestui an a fost suplimentat cu 500 de mii de metri cubi, propunerea directorului general al Romsilva, Daniel Nicolaescu, fiind aprobata de Consiliul de Administratie in sedinta din 10 octombrie a.c.

Astfel, fata de un program initial de 9,5 milioane metri cubi recoltati din padurile proprietatea publica a statului, pana la finalul anului vor fi pusi pe piata 10 milioane de metri cubi, din care 3,9 milioane de metri cubi vor fi oferiti ca lemn fasonat, iar 6,1 milioane de metri cubi ca lemn pe picior.

Mentionam ca ponderea lemnului fasonat pus pe piata de Romsilva a crescut in acest an la 39%, fata de 26% pe parcursul anului trecut.

De asemenea, Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva a aprobat, in aceeasi sedinta, un volum de 10 milioane de metri cubi pentru a fi recoltati in 2023 din padurile proprietatea publica a statului. Din acest volum, 50% va fi valorificat ca lemn fasonat, exploatat prin forte proprii sau contracte de prestari servicii de exploatare forestiera, si 50% prin licitatii de vanzare a lemnului pe picior catre agentii economici atestati.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

 19.10.2022

0 comentarii3325 vizualizări19 octombrie 2022
rss 2.0
rss 2.0