Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 01 Februarie 2023 - 14587
Strategia Nationala pentru Paduri 2030 si demararea unei strategii de dezvoltare a Regiei Nationale a Padurilor.

Conducerea executiva a Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva si directorii directiilor silvice au participat joi, 13 octombrie, la Brasov, la o sedinta de lucru privind implementarea masurilor prevazute in Strategia Nationala pentru Paduri 2030, precum si demararea unui proces privind elaborarea unei strategii de dezvoltare a Romsilva.

          Reuniunea a avut loc in Aula Sergiu Chiriacescu a Universitatii "Transilvania" din Brasov, fiind prezenti directorul general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, Daniel Nicolaescu, presedintele Consiliului de Administratie al Romsilva, Adrian - Danut Apostu, decanul Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere din Brasov, Lucian Curtu, cadre universitare si reprezentanti ai sindicatelor din silvicultura.

In cadrul sedintei de lucru, specialisti implicati in elaborarea Strategiei Nationale pentru Paduri 2030 au prezentat principalele prevederi ale documentului, cu accent pe implicarea Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, administrator unic al padurilor proprietatea publica a statului, in atingerea obiectivelor stabilite prin strategie.

De asemenea, in cadrul sedintei a fost stabilit un grup de lucru si principalele directii privind elaborarea unei strategii de dezvoltare a Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, axata pe implementarea de masuri care sa asigure adaptarea organizationala la provocarile actuale, reducerea birocratiei, revizuirea proceselor interne, eficienta si cresterea capacitatii de dialog si transparenta.

          Strategia Nationala pentru Paduri 2030 transpune Strategia Forestiera a Uniunii Europene in sectorul silvic din Romania, aceasta fiind elaborata de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si adoptata prin Hotararea de Guvern 1227 in sedinta din 5 octombrie 2022.

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 Bucuresti, 13.10.2022

0 comentarii3374 vizualizări13 octombrie 2022
rss 2.0
rss 2.0