Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 22 Februarie 2024 - 14587
A.N. "Apele Romane" trece la punerea in practica a deciziei CNSU.

In urma Hotararii nr. 42 din 03.10.2022 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta privind dispunerea masurilor necesare verificarii tehnice a calitatii constructiei si sigurantei exploatarii barajelor aflate pe teritoriul Romaniei, specialistii din cadrul A.N. "Apele Romane" vor efectua o actiune complexa de verificare a acumularilor din categoria de importanta C si D, indiferent de detinator.

La nivelul ANAR si ABA s-au constituit 115 echipe alcatuite din personal INA/IBA/ITA si Exploatare Lucrari Hidrotehnice. 230 de specialisti inzestrati cu logistica necesara vor verifica in teren atat barajele de categorie C si D administrate de autoritatile publice centrale sau locale, cat si pe cele administrate de agenti economici. Acestia sunt angrenati cu precadere in verificarea stadiului reglementarii privind siguranta in exploatare, modul de indeplinire a masurilor stabilite prin expertize si inspectii tehnice, existenta actelor de reglementare si respectare a acestora, precum si starea tehnica a lucrarilor hidrotehnice.

In scopul preintampinarii unor evenimente cu urmari nedorite la nivelul comunitatilor locale, vor fi verificate 2025 de baraje. Dintre acestea, 321 se afla in administrarea A.N. "Apele Romane", iar celelalte 1704 de baraje se afla in administrarea S.C. Hidroelectrica S.A., a Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, a autoritatilor publice sau a altor detinatori. Actiunea se va finaliza pana la data de 20 noiembrie 2022 cu un raport de sinteza ce va furniza o imagine actualizata a starii constructiilor incadrate in categoriile de importanta C si D.

Raportul va cuprinde masurile ce se impun pentru exploatarea in siguranta a lucrarilor hidrotehnice si va fi inaintat Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne.   

 

 

Compartiment Comunicare, Relatii cu Presa si Promovare

www.rowater.ro, e-mail: birou.presa@rowater.ro

0 comentarii4536 vizualizări06 octombrie 2022
rss 2.0
rss 2.0