Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 01 Februarie 2023 - 14587
Romsilva adopta masuri pentru majorarea volumului de lemn pentru foc oferit populatiei .

Directorul general al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, Daniel Nicolaescu, a dispus, in cadrul unei videoconferinte de lucru cu directorii directiilor silvice din subordinea regiei, suplimentarea volumului de lemn pentru foc destinat populatiei, astfel incat sa se poata acoperi cererea pentru aceasta resursa.

          De asemenea, conducerea Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva analizeaza posibilitatea relocarii, din padurile administrate, a unor volume de lemn pentru foc din zonele unde exista excedent, in special in zonele de munte, catre zonele deficitare, pentru a echilibra astfel piata lemnului pentru foc.

          In acelasi timp, avand in vedere cererea ridicata pentru lemn din partea industriei, conducerea Romsilva a identificat posibilitatea suplimentarii volumului oferit pe piata cu circa 500.000 de metri cubi de lemn din productia acestui an. Conform prevederilor legale, aceasta masura va fi supusa aprobarii Consiliului de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva in sedinta din 29 septembrie a.c.

          Mentionam ca in primele opt luni ale acestui an, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a livrat direct populatiei 1.217.464 metri cubi lemn pentru foc, cu 362.399 de metri cubi mai mult decat in perioada similara a anului trecut, si se estimeaza ca pana la finalul anului, volumul de lemn pentru foc oferit direct populatiei va fi de circa doua milioane de metri cubi.

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

 

 

 

 

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

Bucuresti, 14.09.2022

0 comentarii4067 vizualizări14 septembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0