Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Schimbare de management la Regia Nationala a Padurilor - Romsilva .

Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, intrunit miercuri, 31 august, l-a numit pe Daniel Nicolaescu in functia de director general, pentru un mandat provizoriu de patru luni, incepand cu data de 1 septembrie 2022. Numirea are loc in conditiile in care mandatul de director general exercitat de George Mierlita a expirat la 31 august 2022.

            Daniel Nicolaescu, 53 de ani, a absolvit Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere  din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov. In perioada 1994 - 1998, a activat in cadrul Directiei Silvice Valcea ca inginer responsabil de activitatea de fond forestier, regenerarea padurilor si investitii la Ocolul Silvic Voineasa. Pana in anul 2003, a fost sef la Ocolul Silvic Voineasa si apoi la Ocoalele Silvice  Brezoi si Cornet din cadrul Directiei Silvice Valcea.

 In perioada 2004 - 2021 a activat in sistemul forestier privat, ca sef al ocolului silvic de regim  Saliste, judetul Valcea.

Daniel Nicolaescu a fost membru in Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor in perioada 2016-2018 si ulterior, consilier al secretarului de stat pe probleme de paduri in cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, expert inginer silvic la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare in Silvicultura "Marin Dracea".

Incepand cu luna aprilie a anului trecut, Daniel Nicolaescu a indeplinit functia de director Strategii si Politici Publice in Silvicultura in cadrul Asociatiei Administratorilor de Paduri (AAP). Este casatorit si are trei copii.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza padurile aflate in proprietatea publica a statului roman, aproximativ 48% din totalul padurilor la nivel national, asigura servicii silvice pentru circa un milion de hectare paduri aflate in alte forme de proprietate, De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 

 

 

 

0 comentarii4970 vizualizări02 septembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0