Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 01 Februarie 2023 - 14587
Romsilva a intensificat procesul de intabulare a suprafetelor de fond forestier de stat.

Suprafata de fond forestier proprietatea publica a statului inscrisa in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara a crescut la 162.593 hectare, 45.556 hectare din acestea fiind inscrise de Agentia Nationala de cadastru si Publicitate Imobiliara, prin Programul National de Cadastru si Carte Funciara, iar restul suprafetelor de catre Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, conform procedurilor prevazute de Codul Silvic, la articolul 12.

          De asemenea, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a intocmit si a depus documentatiile pentru alte 141.221 hectare fond forestier, pentru a fi inscrise in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara, iar specialistii Romsilva lucreaza la elaborarea documentatiei tehnice pentru alte 2,8 milioane hectare fond forestier de stat.

          Directia Silvica Giurgiu are, in acest moment, 47,44% din fondul forestier de stat inscris in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara, fiind urmata de Directia Silvica Ialomita, cu 26,44%, Directia Silvica Suceava, cu 21,44%, si Directia Silvica Satu Mare, cu 18,64%.

Inscrierea dreptului de proprietate pentru padurile proprietatea publica a statului se face in baza procedurii operationale "Intabularea dreptului de proprietate publica a statului asupra fondului forestier conform art.12 din Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, cu modificarile si completarile ulterioare", elaborata de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

 

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 Bucuresti, 23.08.2022

0 comentarii4557 vizualizări23 august 2022
rss 2.0
rss 2.0