
Autoritatea de gospodarire a apelor acorda dreptul de exploatare a agregatelor minerale din albiile sau malurile cursurilor de apa, cuvetele lacurilor, baltilor, prin exploatari organizate, pe baza avizului si a autorizatiei de gospodarire a apelor, cu avizul detinatorilor de lucrari hidrotehnice in albie din zona.
In cazul solicitarilor venite din partea UAT-urilor pentru exploatarea agregatelor minerale in zonele identificate pe cursurile de apa ca fiind cu deponii, sistemele de gospodarire a apelor realizeaza demersurile in vederea scoaterii la licitatie a bunului propus, respectandu-se urmatoarele etape:
??Desfasurarea licitatiei si desemnarea ofertei castigatoare;
??Semnarea contractului de inchiriere;
??Solicitarea avizului de gospodarire a apelor;
??Obtinerea autorizatiei de gospodarire a apelor.
Prin autorizatia de gospodarire a apelor, eliberata gratuit, se acorda autoritatii administratiei publice locale dreptul de exploatare a agregatelor minerale in limita cantitatii maxime de 5.000 mc pe an, din care 1.000 mc pe an, gratuit.
In cazuri de urgenta ca viituri/precipitatii, pentru remedierea imediata a obiectivelor distruse, autoritatiile publice locale pot solicita avizul de gospodarire a apelor in baza unei documentatii tehnice simplificata. Avizul de gospodarire a apelor se acorda, gratuit, in scopul refacerii avariilor produse, in limita cantitatii maxime de 2.000 mc/an.
Continutul documentatiilor tehnice necesare obtinerii avizului de gospodarire a apelor atat pentru interes public local, cat si pentru situatii de urgenta este stabilit in Ordinul MAP nr.828/2019 la art. 24.
#exploatareagregateminerale #apeleromane
Apele Romane Somes-Tisa
![]() | ![]() |
0 comentarii | 4753 vizualizări | 10 august 2022 |