Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 01 Februarie 2023 - 14587
Romsilva a crescut suprafata padurilor de stat certificate la nivel international cu circa 34 de mii de hectare.

Suprafata padurilor de stat care detin certificarea managementului forestier la standarde internationale a crescut cu 33.766 de hectare, dupa ce paduri administrate de ocoalele silvice Alesd, Beius, Marghita si Sudrigiu, din cadrul Directiei Silvice Bihor, au fost incluse in procesul de certificare a managementului forestier. Suprafata totala a padurilor proprietatea publica a statului administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva care detin certificarea managementului forestier a crescut astfel la 2.514.406 hectare, reprezentand 80,3% din totalul padurilor de stat administrate de Romsilva.

Pentru a verifica respectarea acestor standarde, in padurile proprietatea publica a statului care detin certificarea forestiera au loc anual misiuni de audit, in teren, efectuate de specialistii unui prestigios organism de certificare din Marea Britanie. In ultimii ani, in urma acestor verificari, auditorii internationali au constatat respectarea setului de cerinte privind certificarea forestiera.

Certificarea managementului forestier la standarde internationale reprezinta garantia ca padurile de stat administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde si norme internationale din silvicultura. De asemenea, certificarea internationala ofera siguranta ca lemnul exploatat din padurile proprietatea publica a statului are o provenienta certa si legala.

Suprafata padurilor de stat certificate la nivel international a crescut constant in ultimele doua decenii, de la circa 30 de mii de hectare in anul 2002, la 2,5 milioane de hectare in prezent, iar acest proces va continua in anii urmatori.

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, cu o suprafata cumulata de circa 850 de mii hectare, precum si 12 herghelii de stat.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 Bucuresti, 06.07.2022

0 comentarii1365 vizualizări06 iulie 2022
rss 2.0
rss 2.0