Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Romsilva a infiintat pana in prezent peste o mie de depozite de lemn pentru a facilita vanzarea lemnului fasonat.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a infiintat pana in prezent 1.033 de depozite pentru masa lemnoasa recoltata din padurile administrate, pentru a facilita vanzarea lemnului fasonat catre populatie si pentru industria prelucratoare. Din acestea, 284 sunt permanente si 749 temporare.

In primele cinci luni ale acestui an, au fost vanduti direct catre populatie, ca lemn pentru foc, 689.243 metri cubi de lemn, cu 253.800 metri cubi mai mult decat in perioada similara a anului trecut, din cei 1,32 milioane metri cubi lemn fasonat, exploatati in regie proprie sau prin contracte de prestari servicii.

Anual, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pune pe piata circa 9,5 milioane de metri cubi, iar ponderea lemnului fasonat va creste in acest an pentru ca, de la inceputul anului viitor, 50% din volumul total de masa lemnoasa pusa pe piata din padurile proprietatea publica a statului sa fie lemn fasonat, exploatat prin forte proprii sau prin contracte de prestari servicii cu firme atestate.

          Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 Bucuresti, 30.06.2022

0 comentarii1428 vizualizări30 iunie 2022




rss 2.0
rss 2.0