Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Romsilva pune la dispozitia populatiei inca 700 de mii metri cubi de lemn pentru foc.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a vandut direct populatiei, pana in prezent, 1.065.229 metri cubi lemn pentru foc, iar pana la finalul anului va pune pe piata direct catre persoanele fizice interesate alti peste 700.000 metri cubi.

Astfel, pana la finalul anului, Romsilva asigura furnizarea unui total de circa 1,7 milioane metri cubi lemn pentru foc din padurile proprietatea publica a statului.

In acest moment, in depozitele ocoalelor silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva se afla un stoc de circa 250.000 metri cubi lemn pentru incalzirea locuintelor.

Pretul mediu de valorificare a lemnului pentru foc din acest an este de 183,21 lei, fara TVA, iar pretul variaza in functie de specie, sortiment si locul de livrare. Numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva asigura, contra cost, si transportul lemnelor pentru foc.

Toate preturile si volumele de lemn pentru foc sunt afisate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva si, in format electronic si centralizat, pe pagina de internet www.rosilva.ro, la sectiunea "Disponibil lemn pentru foc", aceste date fiind actualizate periodic.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

 

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

 Bucuresti, 13.10.2021

1 comentariu679 vizualizări13 octombrie 2021
rss 2.0
rss 2.0