Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 28 Martie 2024 - 14587
Ziua Silvicultorului a fost marcata de Romsilva si Asociatia Administratorilor de Paduri.

Ziua Silvicultorului, ajunsa la cea de-a XXXI-a editie, a fost marcata miercuri, 16 iunie, la Timisoara, printr-un eveniment organizat, in comun, de catre Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si Asociatia Administratorilor de Paduri. Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Tánczos Barna, a fost prezent in preambulul evenimentului, participand marti, 15 iunie, la o intalnire cu reprezentantii tuturor silvicultorilor, cei care activeaza in cadrul ocoalelor silvice de stat sau de regim.

           La evenimentul festiv de miercuri au participat Sorin Ionut Banciu, secretar de stat in Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, deputatul Gheorghe Nacov, Teodor Tigan, directorul general al Romsilva, Adrian Cretu, presedintele Asociatiei Administratorilor de Paduri, reprezentanti ai Agentiei "Moldsilva" din Republica Moldova, Gheorghe Gavrilescu, presedintele Societatii "Progresul Silvic", Ion Machedon, presedintele Asociatiei Pensionarilor Silvici din Romania, sindicate din silvicultura, reprezentanti din mediul academic, parteneri si colaboratori din domeniul silvic si, nu in ultimul rand, reprezentanti ai autoritatilor locale.

           Este al cincilea an in care Ziua Silvicultorului este celebrata printr-un eveniment comun de catre Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si Asociatia Administratorilor de Paduri, un semn al unitatii corpului silvic din Romania.

           Participantii au evidentiat provocarile multiple la adresa silviculturii romanesti, intre care criza provocata de pandemia globala, turbulentele de pe piata internationala a lemnului, politicile europene in domeniu, dar si adaptarea la schimbarile climatice, cu accentul pe rolul jucat de paduri.

Ziua Silvicultorului este o sarbatoare oficiala, initiata in 1991 si legiferata prin Statutul Personalului Silvic, fiind marcata in fiecare an, in luna iunie, de intregul corp silvic, in parteneriat cu sindicatele si cu celelalte organizatii profesionale.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare de paduri proprietatea publica a statului, din care 80% sunt certificate la nivel international, 22 de parcuri nationale si naturale cu o suprafata cumulata de peste 850 de mii de hectare si 12 herghelii de stat si patru depozite de armasari. Romsilva asigura, pe baze contractuale, servicii silvice pentru circa un milion de hectare paduri aflate in alte forme de proprietate.

Asociatia Administratorilor de Paduri este organizatia profesionala a structurilor de administrare sau de asigurare a serviciilor silvice, infiintata in anul 2004, care reuneste peste o suta de ocoale silvice de regim.  

 

 

 

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR - ROMSILVA

1 comentariu952 vizualizări16 iunie 2021




rss 2.0
rss 2.0