Premii totale de peste 3000 de lei pentru castigatori. Intre 30 august si 1 septembrie va avea loc, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, a doua editie a Murals of Youth, festivalul de arta murala dedicat liceenilor. Tinerii care vor sa participe la concurs trebuie sa trimita schite, portofolii si detalii de inregistrare pana in data de 15 iulie 2024, pe adresa de email a Comunitatii 156, organizatorul evenimentului. Dupa aceasta data, va avea loc selectia elevilor, efectuata de un juriu format din patru artisti, iar in luna iulie vor fi anuntati participantii la concurs. Singura conditie pentru concurenti este sa fie elevi de liceu (clasele IX-XII).
"Succesul pe care l-a avut evenimentul anul trecut ne-a surprins intr-un mod extrem de placut, astfel incat aceasta a doua editie a venit ca o continuare fireasca. De data aceasta, insa, evenimentul este unul de anvergura internationala. Vom avea si o multime de surprize pentru participanti si suntem convinsi ca tinerii care vor participa vor descoperi multe oportunitati de afirmare", a declarat prof. Sergiu Georgian Mazerschi, organizatorul festivalului.
"Am participat la Murals of Youth anul trecut din curiozitate si pot spune ca a fost una dintre cele mai incredibile experiente din viata mea. A fost o adevarata onoare sa-mi vad lucrarea expusa in Piata Unirii si sa fiu parte dintr-o comunitate globala de tineri artisti. Am invatat foarte multe despre arta murala, am cunoscut oameni talentati si pasionati, si am castigat o vizibilitate extraordinara pentru munca mea. Sper ca toti tinerii pasionati de arta murala sa se inscrie la concurs. Nu doar ca veti avea ocazia sa va expuneti lucrarile, dar veti trai si o experienta de neuitat, iar castigator nu este cel care ia premiul in bani, castigator esti deja din momentul in care te-ai inscris la acest concurs", a declarat Elian Orban, participant al editiei din 2023.
Premii in bani pentru castigatori
Concursul "Murals of Youth" se adreseaza liceenilor pasionati de arta murala, care vor avea, astfel, oportunitatea de a-si demonstra creativitatea si abilitatile artistice. Pe langa vizibilitatea extraordinara pe care o vor castiga prin intermediul operelor lor expuse in Piata Unirii, castigatorii vor fi recompensati cu premii in bani: 300 de euro pentru locul intai, 200 de euro pentru locul al doilea si 100 de euro pentru locul al treilea.
"Murals of Youth este mai mult decat un simplu concurs de arta. Este o celebrare a creativitatii si a talentului tinerilor din intreaga lume. Piata Unirii din Cluj-Napoca devine o panza imensa pe care acesti artisti isi pot exprima viziunea si ideile, aducand mai multa culoare orasului nostru. Sunt profund impresionat de pasiunea si originalitatea pe care le-am vazut anul trecut si abia astept sa descopar creatiile din acest an. Ii incurajez pe toti elevii de liceu care au o pasiune pentru arta murala sa se inscrie si sa profite de aceasta oportunitate unica de a-si prezenta talentul intr-un cadru international", a declarat prof. Sergiu Georgian Mazerschi, organizatorul festivalului.
Despre Comunitatea 156
Un proiect initiat de prof. Sergiu Georgian Mazerschi, demarat ca si activitate extrascolara in anul 2021, Comunitatea 156 este formata din elevi, fosti elevi si profesori ai Liceului de Arte Vizuale "Romulus Ladea" din Cluj-Napoca. Scopul comunitatii este schimbarea felului in care este privit sistemul de invatamant din Romania, prin organizarea de activitati extrascolare care nu se regasesc in curricula, pentru a pregati elevii sa devina profesionisti, oameni care sa aduca un plus de valoare societatii. De asemenea, membrii Comunitatii 156 isi propun sa ajute la organizarea unor astfel de comunitati in cat mai multe scoli din Romania.
Despre Sergiu Georgian Mazerschi
Sergiu Georgian Mazerschi a absolvit Liceul de Arta George Apostu din Bacau, iar in 2003 a obtinut diploma de grafician in cadrul Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca. In 2007, a devenit absolvent al cursurilor de Multimedia Design (2 ani) organizate de Academia Tehnica din Copenhaga. Din 2009, a inceput sa predea la Liceul de Arte Plastice "George Apostu" din Bacau, dupa care s-a transferat la Liceul de Arte Plastice "Romulus Ladea" din Cluj-Napoca, mai exact, in 2017, odata cu inceperea studiilor doctorale in cadrul U.A.D. Cluj-Napoca. Incepand cu 2014, Mazerschi si-a intensificat activitatea artistica si a obtinut Premiul Juriului la Anuala
U.A.P. - filiala Bacau. Participa la diferite expozitii de grup si expune, anual, lucrari in cadrul expozitiilor personale.
Artist plastic, Georgian nu se rezuma la arta de sevalet, exprimandu-se pe suprafete de diferite dimensiuni, folosind diferite tehnici. Semnatura lui artistica o reprezinta "stickerul", ca metafora a interactiunii dintre oameni, metafora pe care o foloseste in murale de mari dimensiuni, in arta de sevalet, pe diferite obiecte pe care le decoreaza. Pasiunea lui pentru stickere, combinata cu dorinta de a crea lucruri noi, originale, l-au facut sa realizeze un portofoliu sub forma unei carti de stickere.
Contact:
Sergiu Georgian Mazerschi
Tel: 0728.233.582 / E-mail: comunitatea156@gmail.com
0 comentarii | 1141 vizualizări | 04 iulie 2024 |